Nvidia: Ανακοίνωσε μεγέθη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις αλλά δεν εντυπωσίασαν - Super επίδοση στα data centers

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Nvidia: Ανακοίνωσε μεγέθη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις αλλά δεν εντυπωσίασαν - Super επίδοση στα data centers
H Nvidia / Πηγή Φωτογραφίας: Getty Images
Καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη, έσοδα και guidance για το τρέχον τρίμηνο.

Καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη και έσοδα εμφάνισε η Nvidia και έδωσε ισχυρότερο του αναμενόμενου guidance για το τρέχον τρίμηνο. Ωστόσο, μάλλον, απέτυχε να εντυπωσιάσει τους επενδυτές που έχουν χαρίσει ένα εντυπωσιακό ράλι στη μετοχή της καθώς επενδύουν δισεκατομμύρια στο μέλλον της λεγόμενης γενετικής τεχνητής νοημοσύνης. Η μετοχή της υποχωρεί 3,7% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές της Wall Street.

Αναλυτικά στα μεγέθη της Nvidia:

Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 16,6 δισ. δολάρια, ή 0,67 σεντς ανά μετοχή, από 6,18 δισ. δολάρια ή 2,48 δολ. ανά μετοχή την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 68 σεντς, από 64 σεντς που προέβλεπαν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα της LSEG.

Καλύτερα των εκτιμήσεων και τα έσοδα, που διαμορφώθηκαν στα 30,04 δισ. δολάρια, από 28,7 δισ. δολάρια. Μάλιστα, τα έσοδα του τεχνολογικού κολοσσού εκτοξεύτηκαν κατά 122%, χάρη στην ολοένα και αυξανόμενη ζήτηση για τσιπ των κέντρων δεδομένων. Συγκεκριμένα, τα έσοδα της Nvidia από την επιχείρηση των data centers ενισχύθηκαν κατά 154%, στα 26,3 δισ. δολάρια, ποσό που αντιστοιχεί στο 88% των συνολικών πωλήσεων. Η Nvidia διευκρίνισε ότι δεν έχουν προέλθει όλες οι πωλήσεις από τσιπ, ενημερώνοντας τους επενδυτές πως τα 3,7 δισ. δολάρια προήλθαν από τα προϊόντα δικτύου.

Για το τρέχον τρίμηνο, η Nvidia αναμένει έσοδα περίπου 32,5 δισ. δολαρίων, έναντι εκτιμήσεων για έσοδα 31,77 δισ. δολαρίων.

Η εταιρεία ενέκρινε πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 50 δισ. δολαρίων.

«Η πιο σημαντική μετοχή στον κόσμο»

Για τους επενδυτές της Nvidia, τα τελευταία δύο χρόνια ήταν μια ευχάριστη βόλτα. Αλλά τελευταία μοιάζει περισσότερο με τρενάκι του λούνα παρκ.

Ως η εταιρεία που επωφελήθηκε περισσότερο από την άνθιση της τεχνητής νοημοσύνης, η Nvidia είδε την κεφαλαιοποίησή της σχεδόν να 9πλασιάζεται από τα τέλη του 2022. Αλλά μετά τον Ιούνιο, που η μετοχή αναρριχήθηκε σε επίπεδο-ρεκόρ και η Nvidia κατέκτησε προς στιγμήν τον τίτλο της πιο πολύτιμης εισηγμένης εταιρείας στον κόσμο, η εταιρεία έχασε σχεδόν το 30% της αξίας της τις επόμενες 7 εβδομάδες που ακολούθησαν, που μεταφράζεται σε απώλεια κεφαλαιοποίησης 800 δισ. δολαρίων.

Τώρα έχει επιστρέψει σε ένα ράλι που έχει οδηγήσει τη μετοχή σε απόσταση 6% από το ιστορικό υψηλό.

Η μεταβλητότητα της μετοχής της Nvidia βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής της Wall Street. Οποιαδήποτε ένδειξη ότι η ζήτηση για τεχνητή νοημοσύνη φθίνει ή ότι ένας κορυφαίος πελάτης του cloud σφίγγει το ζωνάρι, μπορεί να μεταφραστεί δυνητικά σε σημαντική απώλεια εσόδων.

«Είναι η πιο σημαντική μετοχή στον κόσμο αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Eric Jackson της EMJ Capital στο «Closing Bell» του CNBC την περασμένη εβδομάδα.

Φώτο: Getty Images

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

OpenAI: Σε συζητήσεις για χρηματοδότηση που την αποτιμά σε πάνω από 100 δισ. δολάρια

SOS από Ryanair για τους μεθυσμένους επιβάτες, ζητά να μπει όριο - «Δύσκολοι» προορισμοί Ελλάδα - Ίμπιζα

gazzetta
gazzetta reader insider insider