SOS από Ryanair για τους μεθυσμένους επιβάτες, ζητά να μπει όριο - «Δύσκολοι» προορισμοί Ελλάδα - Ίμπιζα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
SOS από Ryanair για τους μεθυσμένους επιβάτες, ζητά να μπει όριο - «Δύσκολοι» προορισμοί Ελλάδα - Ίμπιζα
««Δεν θέλουμε να στεναχωρήσουμε τους ανθρώπους που πίνουν ένα ποτό. Αλλά δεν επιτρέπουμε στους ανθρώπους να οδηγούν. Ωστόσο, συνεχίζουμε να τους βάζουμε σε αεροσκάφη στα 33.000 πόδια» τόνισε.

Έκκληση για να εφαρμοστεί όριο δύο ποτών που σερβίρονται ανά επιβάτη στα αεροδρόμια, απηύθυνε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ryanair, Μάικλ Ο' Λίρι, λόγω των πολλών περιστατικών μεθυσμένων επιβατών που δημιουργούν προβλήματα εν ώρα πτήσης.

Όπως αναφέρει η Daily Telegraph, ο Διευθύνων Σύμβουλος της μεγαλύτερης εκπτωτικής αεροπορικής εταιρείας στην Ευρώπη δήλωσε ότι τέτοια περιστατικά συμβαίνουν σε εβδομαδιαία βάση και ολοένα και περισσότερο, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των πτήσεων, ενώ προκαλούν οικονομικές ζημίες λόγω των καθυστερήσεων των πτήσεων.

Τα αεροδρόμια αντιτίθενται στις αλλαγές, λέγοντας ότι δεν σερβίρουν ποτέ σε εμφανέστατα μεθυσμένους επιβάτες. Ωστόσο, ο Ο' Λίρι τονίζει πως «εξυπηρετούν συγγενείς και γνωστούς του μεθυσμένου επιβάτη...», υπονοώντας πιθανώς αναποτελεσματικές πολιτικές αεροδρομίου.

«Δεν θέλουμε να στεναχωρήσουμε τους ανθρώπους που πίνουν ένα ποτό», είπε ο Ο' Λίρι στην Daily Telegraph. «Αλλά δεν επιτρέπουμε στον κόσμο να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ, ωστόσο εξακολουθούμε να τον βάζουμε σε αεροπλάνα που πετούν στα 33.000 πόδια».

Ζήτησε να επιβληθεί όριο δύο ποτών σε κάθε κάρτα επιβίβασης, εξηγώντας: «Δεν είναι τόσο εύκολο για τις αεροπορικές εταιρείες να εντοπίσουν τους επιβάτες που έχουν μεθύσει. Όσοι μπορούν να σταθούν όρθιοι, θα περάσουν. Κατόπιν αυτού, όταν το αεροπλάνο απογειώνεται, βλέπουμε την βίαιη συμπεριφορά».

Ο Ο' Λίρι ισχυρίζεται ότι οι πτήσεις προς προορισμούς όπως η ισπανική Ίμπιζα ή τα ελληνικά νησιά είναι οι πιο δύσκολες και εκείνες που επηρεάζονται περισσότερο από τους μεθυσμένους επιβάτες. Αυτός είναι πιθανώς ο λόγος που το προσωπικό της Ryanair ερευνά πλέον τις χειραποσκευές των επιβατών σε αυτές τις πτήσεις προτού απογειωθούν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Lego: Άλμα εσόδων κατά 13% το α' εξάμηνο

Henkel: Ισχυρή βελτίωση κερδών το α' εξάμηνο του 2024

Abercrombie & Fitch: Αύξηση 21% στα έσοδα, αναβαθμίζει το outlook

gazzetta
gazzetta reader insider insider