Σουηδία: Η οικονομία συρρικνώθηκε λιγότερο από ό,τι αναμενόταν στο β' τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σουηδία: Η οικονομία συρρικνώθηκε λιγότερο από ό,τι αναμενόταν στο β' τρίμηνο
Η οικονομική παραγωγή της Σουηδίας συρρικνώθηκε λιγότερο τελικά στο β' τρίμηνο από αυτό που είχαν δείξει τα αρχικά στοιχεία καθώς η οικονομία της σκανδιναβικής χώρας προσπαθεί να ανακάμψει με ώθηση από τη μείωση των επιτοκίων αλλά και τα δημοσιονομικά μέτρα στήριξης.

Η οικονομική παραγωγή της Σουηδίας συρρικνώθηκε λιγότερο τελικά στο β' τρίμηνο από αυτό που είχαν δείξει τα αρχικά στοιχεία καθώς η οικονομία της σκανδιναβικής χώρας προσπαθεί να ανακάμψει, με ώθηση από τη μείωση των επιτοκίων αλλά και τα δημοσιονομικά μέτρα στήριξης.

Το ΑΕΠ υποχώρησε κατά 0,3% σε συγκριση με τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, σύμφωνα με τα εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της Σουηδίας. Παρότι είναι η πιο αδύναμη μέτρηση του τελευταίου έτους, είναι καλύτερη από την πρώτη εκτίμηση της υπηρεσίας για συρρίκνωση 0,8%.

Η επιβράδυνση ήταν ευρεία, αλλά αντισταθμίστηκε από το εμπόριο της χώρας, καθώς οι εισαγωγές αυξήθηκαν και οι εισαγωγές περιορίστηκαν.

Τα νέα στοιχεία δείχνουν ότι η οικονομία βρίσκεται σε τροχιά για να τερματίσει μια μακρά περίοδο στασιμότητας, με τους οικονομολόγους να αναμένουν πως η σουηδική οικονομία θα βρει στήριξη στα χαμηλότερα κόστη δανεισμού αλλά και στις αυξημένες κυβερνητικές δαπάνες.

Την περασμένη εβδομάδα η Riksbank μείωσε το επιτόκιό της στο 3,5% από 3,75% και προανήγγειλε τρεις ακόμη μειώσεις πριν τα τέλη του έτους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider