OPEC+: Εξετάζει την καθυστέρηση στην αύξηση παραγωγής πετρελαίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
OPEC+: Εξετάζει την καθυστέρηση στην αύξηση παραγωγής πετρελαίου
Το ενδεχόμενο να καθυστερήσει την προγραμματισμένη αύξηση της παραγωγής πετρελαίου τον Οκτώβριο συζητούν τα μέλη του OPEC+, όπως ανέφεραν στο Bloomberg πηγές από τον οργανισμό. 

Στο ενδεχόμενο να καθυστερήσει την προγραμματισμένη αύξηση της παραγωγής πετρελαίου τον Οκτώβριο προσανατολίζονται τα μέλη του OPEC+, όπως ανέφεραν στο Bloomberg πηγές από τον οργανισμό.

Η ομάδα με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία επανεξετάζει εάν θα προχωρήσει στην προγραμματισμένη αύξηση των 180.000 βαρελιών την ημέρα, σύμφωνα με αξιωματούχους που συμμετείχαν στις συνομιλίες, ζητώντας να μην κατονομαστούν.

Η είδηση προκύπτει μετά τη χθεσινή «βουτιά» της τιμής του πετρελαίου, όπου έκλεισε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο του 2023, καθώς οι χαμηλές πτήσεις της μεταποίησης στις ΗΠΑ σε συνδυασμό με τα ανησυχητικά δεδομένα για την ζήτηση στην Κίνα έφεραν σημαντικές απώλειες για τον «μαύρο χρυσό».

Τα futures πετρελαίου αυξήθηκαν μόλις έγινε γνωστή η είδηση, ωστόσο έχασαν γρήγορα τα κέρδη και βρίσκονται σε κόκκινο έδαφος.

Συγκεκριμένα WTI και Brent διολισθαίνουν κατά περίπου 0,90%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider