Ευρωαγορές: Νέα πτώση 1% για τον Stoxx ελέω τεχνολογικών πιέσεων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωαγορές: Νέα πτώση 1% για τον Stoxx ελέω τεχνολογικών πιέσεων
Απώλειες κατέγραψαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη, επηρεασμένα από το τεχνολογικό sell-off που σημάδεψε την πρώτη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου στην Wall Street. 

Απώλειες κατέγραψαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη, επηρεασμένα από το τεχνολογικό sell-off που σημάδεψε την πρώτη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου στην Wall Street.

Μετά την πτωτική συνεδρίαση της Τρίτης, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε για δεύτερη ημέρα με πτώση σχεδόν 1%, συγκεκριμένα 0,97%, στις 514 μονάδες, με τους περισσότερους κλάδους και τα μεγάλα χρηματιστήρια να βρίσκονται σε αρνητικό έδαφος. Οι μετοχές τεχνολογίας υποχώρησαν 3,2% και ηγήθηκαν των απωλειών, επηρεασμένες από τις απώλειες 9% που σημείωσε χθες η Nvidia. Ο Eurostoxx 50 αποδυναμώθηκε κατά 1,28% στις 4.849 μονάδες.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX διολίσθησε 0,83% στις 18.590 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 έχασε 0,98% στις 7.500 μονάδες. Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο FTSE 100 κατέγραψε απώλειες 0,35% στις 8.269 μονάδες. Στην περιφέρεια, ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημείωσε πτώση 0,54% στις 33.682 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 με -0,586% ολοκλήρωσε στις 11.213 μονάδες.

Στο γενικότερο κλίμα των πιέσεων από τα ονόματα της τεχνολογίας και ειδικότερα στους κατασκευαστές ημιαγωγών, οι ολλανδικές εταιρείες τσιπ ASML και ASM International υποχώρησαν κατά 6,1% και 5,5%, αντίστοιχα.

Στο «μέτωπο» των «μάκρο», ο ιδιωτικός τομέας της Ευρωζώνης κατέγραψε αύξηση της επιχειρηματικής του δραστηριότητας τον Αύγουστο, με τον Σύνθετο PMI να αυξάνεται στο 51 από 50,2 τον Ιούλιο, ενώ ο δείκτης PMI υπηρεσιών αυξήθηκε κατά μία ολόκληρη μονάδα στο 52,9. Ωστόσο, η ζήτηση και οι εξαγωγές συνέχισαν να μειώνονται στον τομέα της μεταποίησης, συμπαρασύροντας την επιχειρηματική αισιοδοξία στο χαμηλότερο σημείο της φέτος. Ο σύνθετος δείκτης παραγωγής PMI του Ηνωμένου Βασιλείου ενισχύθηκε στο 53,8 τον Αύγουστο, από 52,8 τον Ιούλιο και έφτασε στο υψηλότερο σημείο του από τον Απρίλιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider