Πετρέλαιο: Κάτω από τα 70 δολάρια το WTI

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Κάτω από τα 70 δολάρια το WTI
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου υποχώρησαν την Τετάρτη, με τις τιμές αναφοράς των ΗΠΑ να πέφτουν κάτω από τα 70 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου υποχώρησαν την Τετάρτη, με τις τιμές αναφοράς των ΗΠΑ να πέφτουν κάτω από τα 70 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο μόλις μια ημέρα μετά τα αδύναμα στοιχεία της αμερικανικής μεταποίησης που βοήθησαν να προκληθεί εκτεταμένη πώληση.

Η πίεση στο αργό συνδέθηκε επίσης με αναφορές ότι μια πολιτική αντιπαράθεση που είχε κλείσει τις εξαγωγές και την παραγωγή λιβυκού αργού πλησίαζε προς επίλυση. Ωστόσο, η πιθανότητα οι παραγωγοί πετρελαίου να καθυστερήσουν την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου κατά το τέταρτο τρίμηνο ήταν κάπως υποστηρικτική.

Συγκεκριμένα το WTI παράδοσης Οκτωβρίου υποχώρησε 1,14 δολ., ή 1,6%, για να διαμορφωθεί στα 69,20 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, το χαμηλότερο κλείσιμο για συμβόλαιο επόμενου μήνα από τις 12 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της αγοράς Dow Jones.

Το Brent παράδοσης Νοεμβρίου, ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς, έχασε 1,05 δολάρια ή 1,4%, για να κλείσει στα 72,70 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

Στο ενδεχόμενο να καθυστερήσει την προγραμματισμένη αύξηση της παραγωγής πετρελαίου τον Οκτώβριο προσανατολίζονται τα μέλη του OPEC+, όπως ανέφεραν στο Bloomberg πηγές από τον οργανισμό. Η ομάδα με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία επανεξετάζει εάν θα προχωρήσει στην προγραμματισμένη αύξηση των 180.000 βαρελιών την ημέρα, σύμφωνα με αξιωματούχους που συμμετείχαν στις συνομιλίες, ζητώντας να μην κατονομαστούν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider