OPEC+: Κοντά σε συμφωνία για αναβολή της αύξησης της παραγωγής

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
OPEC+: Κοντά σε συμφωνία για αναβολή της αύξησης της παραγωγής
Κοντά στην επίτευξη συμφωνίας για την αναβολή της αύξησης της παραγωγής πετρελαίου που είχε προγραμματίσει να ξεκινήσει τον Οκτώβριο είναι ο OPEC+

Κοντά στην επίτευξη συμφωνίας για την αναβολή της αύξησης της παραγωγής πετρελαίου που είχε προγραμματίσει να ξεκινήσει τον Οκτώβριο είναι ο OPEC+, μετά την υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων εννέα μηνών.

«Είναι πιθανό οι χώρες να αναλάβουν δράση για να εξισορροπήσουν την αγορά καθυστερώντας την αύξηση», ανέφερε μία από τις δύο πηγές από τον όμιλο παραγωγών που μίλησαν στο Reuters. Η δεύτερη τόνισε ότι ο OPEC+ είχε «σχεδόν φτάσει» σε συμφωνία.

Η κίνηση έρχεται καθώς οι τιμές του πετρελαίου πέφτουν μαζί με άλλες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων λόγω των ανησυχιών για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας αλλά και των ιδιαίτερα «αδύναμων» στοιχείων από την Κίνα, τον μεγαλύτερο εισαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, ο OPEC και οι σύμμαχοι με επικεφαλής τη Ρωσία έκανε γνωστό πως επρόκειτο να προχωρήσει σε αύξηση της παραγωγής κατά 180.000 βαρέλια την ημέρα τον Οκτώβριο, στο πλαίσιο ενός σχεδίου για σταδιακή άρση των πρόσφατα περικοπών της παραγωγής του.

Ωστόσο, στην συγκεκριμένη απόφαση οδήγησε το εύθραυστο κλίμα στην αγορά πετρελαίου σχετικά με την προοπτική μεγαλύτερης προσφοράς από τον ΟΠΕΚ+ και τον τερματισμό της διαμάχης στη Λιβύη που οδήγησε στη διακοπή των εξαγωγών, σε συνδυασμό με την αποδυνάμωση των προοπτικών ζήτησης.

Μετά την γνωστοποίηση της είδησης, οι τιμές του πετρελαίου ανεβαίνουν με το παγκόσμιο σημείο αναφοράς Brent να διαπραγματεύεται στα 73 δολάρια το βαρέλι την Πέμπτη, αλλά να παραμένει κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα του Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider