«Κόκκινη» η Wall Street: Προς την χειρότερη εβδομάδα του 2024 ο S&P 500

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Κόκκινη» η Wall Street: Προς την χειρότερη εβδομάδα του 2024 ο S&P 500
Ο Dow Jones υποχωρεί 0,88% στις 40.398 μονάδες, ο S&P 500 διολισθαίνει 1,57% στις 5.417 μονάδες και ο Nasdaq κατρακυλά 2,41% στις 16.713 μονάδες.

Τελευταία ενημέρωση 19:08

Απώλειες καταγράφονται την Παρασκευή στην Wall Street, με τους δείκτες να οδεύουν προς την χειρότερη εβδομαδιαία επίδοσή τους εδώ και μήνες, καθώς οι επενδυτές βάζουν στο μικροσκόπιό τους τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας των ΗΠΑ τον Αύγουστο, ενώ απομακρύνονται από τις τεχνολογικές μετοχές και εξετάζουν τον αντίκτυπο της νομισματικής πολιτικής από Fed στην αμερικανική οικονομία, προσδοκώντας μία μείωση επιτοκίων τον Σεπτέμβριο.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο Dow Jones υποχωρεί 0,88% στις 40.398 μονάδες, ο S&P 500 διολισθαίνει 1,57% στις 5.417 μονάδες και ο Nasdaq κατρακυλά 2,41% στις 16.713 μονάδες. Σε επίπεδο εβδομάδας, ο S&P 500 καταγράφει πτώση 4%, στη χειρότερη εβδομάδα του έτους, ενώ ο Nasdaq μετρά απώλειες 5,6% προς την πιο αδύναμη εβδομαδιαίο επίδοσή του από τον Απρίλιο και ο Dow Jones αποδυναμώνεται 2,8%.

Οι νέες θέσεις εργασίας, με εξαίρεση τον γεωργικό κλάδο, διευρύνθηκαν κατά 142.000 κατά τη διάρκεια του μήνα, από 89.000 τον Ιούλιο και κάτω από την πρόβλεψη των 161.000, σύμφωνα με την έκθεση από το Υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ. Παράλληλα, το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε στο 4,2%, όπως αναμενόταν. Το εργατικό δυναμικό διευρύνθηκε κατά 120.000 άτομα για το μήνα, συμβάλλοντας στη μείωση του επιπέδου των ανέργων κατά 0,1 ποσοστιαία μονάδα.

«Τα στοιχεία μισθοδοσίας Αυγούστου υποδεικνύουν ότι οι κίνδυνοι αυξάνονται καθώς η αγορά εργασίας χάνει δυνάμεις και η Fed πρέπει να παρέμβει για να περιορίσει τις απειλές», τονίζει ο Σόνου Βαργκίς, στρατηγικός αναλυτής μακροοικονομικών στον Όμιλο Carson. «Η έκθεση δίνει σήμα για μια μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο, αλλά το μεγάλο ερώτημα είναι πραγματικά αν η Fed θα προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό (με περικοπή 50 μ.β.) για να αντιμετωπίσει τους αυξανόμενους κινδύνους» πρόσθεσε.

Μια σειρά αδύναμων δεδομένων για το εργατικό δυναμικό έχει τροφοδοτήσει ανησυχίες για την υγεία της οικονομίας, προκαλώντας ανησυχία στις αγορές, με αποτέλεσμα να μειωθεί η επενδυτική όρεξη για ρίσκο τις τελευταίες εβδομάδες. Οι επενδυτές παραμένουν αισιόδοξοι ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκια κατά τουλάχιστον 0,25% τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το CNBC.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Συνεργασία της SKY express με την ITA Airways

Brown Hotels Greece & Relevance Digital Agency: Μία ιστορία καινοτομίας στο marketing hospitality, γίνεται Global Case study στο Think with Google

Συνεργασία ΣΕΒΕ, Export Credit Greece και Attica Bank για προχρηματοδότηση των εξαγωγικών επιχειρήσεων

gazzetta
gazzetta reader insider insider