Σχεδόν αμετάβλητος ο χρυσός μετά τα νέα οικονομικά στοιχεία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σχεδόν αμετάβλητος ο χρυσός μετά τα νέα οικονομικά στοιχεία
Ο χρυσός αγοράς spot βρέθηκε οριακά χαμηλότερα στα 2.515,19 δολάρια ανά ουγγιά.

Αμετάβλητες παρέμειναν οι τιμές του χρυσού την Τετάρτη, μετά τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ που σταθεροποίησαν το δολάριο και τις αποδόσεις των ομολόγων και μείωσαν τις προσδοκίες των επενδυτών για μία «υπερμεγέθη» μείωση επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) την επόμενη εβδομάδα.

Ο χρυσός αγοράς spot βρέθηκε οριακά χαμηλότερα στα 2.515,19 δολάρια ανά ουγγιά και τα futures χρυσού στις ΗΠΑ ενισχύθηκαν ελαφρά στα 2.544,3 δολάρια ανά ουγγιά.

Μετά τα νέα στοιχεία, το δολάριο σημείωσε άνοδο 0,1%, ενώ ενισχύθηκαν και οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων, ασκώντας πιέσεις στο πολύτιμο μέταλλο.

«Ο πληθωρισμός είναι ακόμα εδώ και οι καταναλωτές εξακολουθούν να το αισθάνονται. Η μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης είναι κάτι που η Fed είναι σχεδόν αναγκασμένη να κάνει σε αυτό το σημείο», δήλωσε ο Bob Haberkorn, αναλυτής στην RJO Futures.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή (CPI), μία πολύ σημαντική μέτρηση για το κόστος των αγαθών και των υπηρεσιών στην αμερικανική οικονομία, αυξήθηκε κατά 0,2% τον Αύγουστο, ανάλογα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Ωστόσο, ο δομικός πληθωρισμός, που εξαιρεί τις τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, αυξήθηκε κατά 0,3% τον Αύγουστο στο 3,2%, ελαφρώς πάνω από τις εκτιμήσεις.

Πλέον, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME Group, οι επενδυτές δίνουν 85% πιθανότητα ότι η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς (FOMC) θα εγκρίνει μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Άνοδος πάνω από 3% για το πετρέλαιο μετά το χθεσινό selloff

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider