Wall Street: «Μάζεψε» τις απώλειες - Κέρδη πάνω από 2% για τον Nasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: «Μάζεψε» τις απώλειες - Κέρδη πάνω από 2% για τον Nasdaq
Άλμα 8% για την Nvidia.

Με κέρδη ολοκλήρωσαν τελικά, τις συναλλαγές της Τετάρτης οι δείκτες στη Wall Street μετά από αρκετές διακυμάνσεις, καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν τα νέα δεδομένα για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ και τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσουν στις αποφάσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για την νομισματική πολιτική την επόμενη εβδομάδα.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή (CPI), μία πολύ σημαντική μέτρηση για το κόστος των αγαθών και των υπηρεσιών στην αμερικανική οικονομία, ανήλθε στο 2,5% τον Αύγουστο με αύξηση 0,2%, ανάλογα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Ωστόσο, ο δομικός πληθωρισμός, που εξαιρεί τις τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, αυξήθηκε κατά 0,3% τον Αύγουστο στο 3,2% ελαφρά πάνω από τις προβλέψεις.

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε υψηλότερα κατά 0,31% στις 40.861 μονάδες, έχοντας νωρίτερα κινηθεί χαμηλότερα έως και 743,89 μονάδες. Ο διευρυμένος S&P 500 ενισχύθηκε 1,07% στις 5.554 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε κέρδη 2,17% στις 17.395 μονάδες.

Οι τεχνολογικές μετοχές βοήθησαν την αγορά να ανακάμψει από «βαθιές» απώλειες που σημείωσε νωρίτερα στη συνεδρίαση, με αυτή της Nvidia να έχει ισχυροποιηθεί κατά 8% και της AMD κατά 4,1%.

Τα επιτόκια των ενυπόθηκων δανείων στις ΗΠΑ, βρέθηκαν στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο του 2023, γεγονός που με τη σειρά του ενίσχυσε ελαφρά τη ζήτηση. Το μέσο συμβατικό επιτόκιο για τα 30ετή στεγαστικά δάνεια σταθερού επιτοκίου (726.200 δολάρια ή λιγότερο) μειώθηκε σε 6,29% από 6,43%, σύμφωνα με το CNBC.

Μέχρι στιγμής ο Σεπτέμβριος είναι ο χειρότερος μήνας για τον S&P 500 σε επίπεδο 10ετίας, με μέσο όρο απωλειών άνω του 1%. Αντίστοιχη είναι και η πορεία του Dow Jones καταγράφει διαδοχικές απώλειες κατά τον συγκεκριμένο μήνα εδώ και 4 χρόνια.

Οι επενδυτές εξακολουθούν να αναμένουν ευρέως την χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής κατά τη διήμερη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου. Πλέον, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME Group, δίνουν 85% πιθανότητα ότι η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς (FOMC) θα εγκρίνει μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider