ΧΑ: Καλείται να επιλέξει ποιο δρόμο θα ακολουθήσει - Αδυναμία κίνησης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΧΑ: Καλείται να επιλέξει ποιο δρόμο θα ακολουθήσει - Αδυναμία κίνησης
Ανάμεσα σε κρίσιμα επίπεδα το Χρηματιστήριο. Καλείται να επιλέξει ποιο δρόμο θα ακολουθήσει. Στο επίκεντρο οι τράπεζες.

Τελ. ενημέρωση 11:45

Κόντρα στη διεθνή τάση κινείται το Χρηματιστήριο εδώ και σχεδόν ένα μήνα, καταγράφοντας μόνο την τελευταία εβδομάδα απώλειες 1,5% έναντι του ράλι της Wall και των ευωαγορών.

Μετά από πέντε αρνητικές συνεδριάσεις, το Παρασκευή έσπασε μεν το αρνητικό σερί αλλά με πολλά ερωτηματικά, καθώς μόνο τα βαριά χαρτιά της αγοράς και προς τις δημοπρασίες έδωσαν ανοδική αντίδραση, ενώ οι τράπεζες συνέχισαν να μην πείθουν. Η Παρασκευή έδειξε ότι μπορεί να ξεκινήσει και πάλι μία προσπάθεια με το 1.432 κοντινή και σε κάθε περίπτωση κύρια το 1.450 που είναι και το επίπεδο που θα δώσει ανοδική λύση στον σχηματισμό. Το 1.405 κοντινή στήριξη που διάσπαση μπορεί να δώσει το 1.383.

Παράλληλα και σύμφωνα με τον Ηλία Ζαχαράκη της Fast Finance, «μπορεί η Moody’s να μην έδωσε την πολυπόθητη επενδυτική βαθμίδα αναβάθμισε παρόλα αυτά σε θετικό το outlook για την οικονομία. Οπότε σε κάθε περίπτωση έχουμε να περιμένουμε θετικά νέα στο μέλλον ενώ χρηματιστηριακά αυτό δεν θα άλλαζε βραχυπρόθεσμα κάτι στην αγορά σε περίπτωση που ερχόταν. Η αγορά ξέρει τι κάνει και έχει τους δικούς της χρόνους πως θα κινηθεί. To θέμα είναι η εκάστοτε κυβέρνηση να κάνει ότι είναι δυνατόν για να διευκολύνει πολίτες και επενδυτές. Σίγουρα έχουμε δει σημαντικές αλλαγές παρόλα αυτά τα κακώς κείμενα και η δυσκολίες στο πολυδαίδαλο δημόσιο είναι ακόμα αρκετές».

Όπως σημειώνει, «στα της αγοράς τώρα και στο τεχνικό σκέλος η αγορά συνεχίζει να συσσωρεύει σε μεγάλη εικόνα για 7 μήνες χωρίς ουσιαστική τάση διατηρώντας παρόλα αυτά το ανοδικό του momentum. Όσο συντηρούνται οι 1.400 μονάδες η τάση είναι κραταιά και χρειάζεται μία κατοχύρωση του 1480 αν θέλει να ανοίξει τον δρόμο για τον στόχο της ζώνης των 1.600 μονάδων. Ο τραπεζικός είναι το κλειδί, έχοντας μπροστά μας ένα placement της Εθνικής με τον τίτλο να είναι και ο κύριος υπαίτιος για την εικόνα του κλάδου βραχυπρόθεσμα. Πλέον οι πολυετή περιπέτεια της Attica Bank τελειώνει με τις ζημιές που κατέγραψε και καταγράφει να είναι αστρονομικές με την ΑΜΚ να την καλύπτει και πάλι το ΤΧΣ αλλά παράλληλα και η THINKINVEST με την τελευταία να φιλοδοξεί στο μέλλον να πάρει τον έλεγχο της τράπεζας και παράλληλα να πάρει την Πέμπτη θέση στον κλάδο και να ανταγωνιστεί στα ίσα τον υπόλοιπο κλάδο».

Ουσιαστικά ο τραπεζικός είναι αυτός που έδωσε και δίνει την τάση του FTSE. Η κοντινή αντίσταση είναι στο 3.465-3.471 με κύρια το 2.529 που είναι και το ημερήσιο Make or break μας. Το 3404 κοντινή στήριξη που διάσπαση μπορεί να μας φέρει στο 3.353. Αξίζει η παρατήρηση του ταλαντωτή μας σε εβδομαδιαίο γράφημα για να δούμε την συνέχεια του έργου. Ο τραπεζικός βιαστικά ήδη πλησίασε την στήριξη του στην ζώνη του 1.200 που έδωσε και αντίδραση. Το 1.234 κοντινή αντίσταση που κατοχύρωση θα μπορούσε και πάλι να δώσει κίνηση στο 1.271.

Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,08% στις 1.418,16 μονάδες, αδυνατώντας να δώσει κίνηση προς τα πάνω, υπό το βάρος των νέων πιέσεων σε Πειραιώς, Eurobank αλλά και ΕΕΕ, Metlen, ΔΕΗ.

Η Εθνική μπορεί να ορθοποδεί καταγράφοντας άνοδο που ξεπερνά το 1,6% αλλά οι υπόλοιπες τράπεζες πιέζονται υπερβολικά εδώ και αρκετό καιρό λόγω της κατάστασης με το placement.

Η Πειραιώς υποχωρεί και σήμερα κατά 1,03% στα 3,837 ευρώ, με τζίρο σχεδόν 1 εκατ. ευρώ, με τη Eurobank στο -0,73%. Κέρδη 1,37% για την ΕΤΕ στα 7,406 ευρώ, με την Alpha στο 0,53% υψηλότερα.

Απώλειες σε ΕΕΕ στο -0,78%, αλλά και σε ΜΥΤΙΛ στο -0,77% και σε ΔΕΗ στο -0,35%. Κατά 1,31% και 1,09% υποχωρούν Aegean και Autohellas. Πιέσεις ΟΠΑΠ και ΟΤΕ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΤΕ: Ώρα αποφάσεων για το ποσοστό μετοχών που θα διαθέσει το ΤΧΣ – Το α' δεκαήμερο Οκτωβρίου το placement

Πλησιάζει η ώρα της κρίσης για την Avramar

Καραβίας: H Eurobank θα είναι η πρώτη ελληνική τράπεζα με παρουσία στην Ινδία

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider