Wall Street: Μεικτά πρόσημα, κατοχύρωση κερδών και ξανά νέο ρεκόρ ο Dow

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Μεικτά πρόσημα, κατοχύρωση κερδών και ξανά νέο ρεκόρ ο Dow
Σε εβδομαδιαία βάση o S&P 500 σημείωσε άνοδο περίπου 1,3%, καταγράφοντας την πέμπτη θετική εβδομάδα στις τελευταίες έξι, Dow και ο Nasdaq ενισχύθηκαν περίπου 1,5%.

Υποχώρησε το επενδυτικό ενδιαφέρον την Παρασκευή στην Wall Street με τους traders να κατοχυρώνουν κέρδη μετά το ισχυρό ράλι της Πέμπτης και τα νέα ιστορικά υψηλά που κατέγραψαν οι δείκτες, αντλώντας ορμή και ενθουσιασμό από την πρώτη μείωση των επιτοκίων από την Federal Reserve από το 2022.

Ωστόσο, ο Dow Jones, αφού «τρεμοπαίξε» για αρκετή ώρα γύρω στις 42.000 μονάδες και το χθεσινό ρεκόρ, έκλεισε τελικά σε νέο ιστορικό υψηλό, σημειώνοντας μικρή άνοδο 0,09% ολοκληρώνοντας στις 42.063 μονάδες.

Αντίθετα στα κόκκινα έμειναν ο S&P 500 και ο Nasdaq. Ο πρώτος υποχώρησε 0,19% στις 5.702 μονάδες ενώ ο Nasdaq έκλεισε στο -0,35% και στις 17.951 μονάδες.

Σε εβδομαδιαία βάση οι δείκτες κατέγραψαν κέρδη, με τον S&P 500 να σημειώνει άνοδο περίπου 1,3%, καταγράφοντας την πέμπτη θετική εβδομάδα στις τελευταίες έξι και ετήσια κέρδη άνω του 19%. Ο Dow και ο Nasdaq ενισχύθηκαν περίπου 1,5%.

Στο ταμπλό η FedEx βούτηξε άνω του 15% αφού η εταιρεία μείωσε τις προοπτικές κερδών της για το σύνολο του έτους και περιόρισε το guidance. Συγκεκριμένα ανακοίνωσε κέρδη 3,60 δολάρια ανά μετοχή, έναντι των εκτιμήσεων της Wall Street για 4,75 δολάρια ανά μετοχή. Οι πωλήσεις της εταιρείας ταχυμεταφορών υποχώρησαν σημαντικά σε σχέση με το προηγούμενο έτος, οδηγώντας την να υποβαθμίσει το guidance για τα κέρδη του έτους από 21 σε 20,50 δολάρια ανά μετοχή.

Η μετοχή της Nike ενισχύθηκε 6,85% μετά την ανακοίνωση ότι ο CEO John Donahoe θα παραιτηθεί από τη θέση του στις 13 Οκτωβρίου.

Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Federal Reserve, Christopher Waller, στα πρώτα σχόλια ενός μέλους της Fed μετά τη συνέντευξη Τύπου του προέδρου Jerome Powell, δήλωσε στο CNBC ότι ο πληθωρισμός μειώνεται ταχύτερα από ό,τι περίμενε, με αποτέλεσμα να είναι υπέρ της μείωσης κατά μισή μονάδα.

Από την άλλη, ο CEO της JPMorgan Τζέιμι Ντάιμον, δήλωσε ότι διατηρεί επιφυλάξεις σχετικά με τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας να πετύχει το «soft landing», την πολυπόθητη «ήπια προσγείωση». «Είμαι πιο επιφυλακτικός απ’ ότι άλλοι. Δίνω μικρότερες πιθανότητες», τόνισε στην εκδήλωση The Atlantic Festival στην Ουάσιγκτον. «Ελπίζω ότι είναι αλήθεια, αλλά είμαι επίσης πιο δύσπιστος ότι ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει τόσο εύκολα, όχι επειδή δεν έχει πέσει – έχει – και μπορεί να μειωθεί περισσότερο» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δεύτερη εβδομάδα κερδών για το πετρέλαιο

Για πρώτη φορά πάνω από τα 2.600 δολάρια ο χρυσός

Στα «κόκκινα» οι δείκτες των ευρωαγορών - Απώλειες 3% για την τεχνολογία

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider