Σταθεροποίηση για τον χρυσό μετά τα συνεχόμενα ρεκόρ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταθεροποίηση για τον χρυσό μετά τα συνεχόμενα ρεκόρ
Οριακή υποχώρηση σημείωσε ο χρυσός την Τετάρτη.

Οριακή υποχώρηση σημείωσε ο χρυσός την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε κατοχύρωση κερδών μετά την άνοδό του σε ιστορικό υψηλό, ενώ οι προσδοκίες για μια ακόμη μεγάλη μείωση επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ενίσχυσαν την ανοδική πορεία του.

Ο χρυσός στην σποτ αγορά σημειώνει πτώση 0,2% στα 2.652,99 δολάρια ανά ουγγιά, μετά από την επίτευξη ιστορικού υψηλού στα 2.670,43 δολάρια νωρίτερα. Τα futures στις ΗΠΑ παρέμειναν αμετάβλητα στα 2.677,30 δολάρια.

Στο ασήμι έχασε 1,6% στα 31,62 δολάρια ανά ουγγιά. Την Τρίτη, το συμβόλαιο παραδόσεως Δεκεμβρίου στο ασήμι, έκλεισε στα 32,43 δολάρια ανά ουγγιά, ήτοι στο υψηλότερο επίπεδο για το πιο ενεργό συμβόλαιο από τον Δεκέμβριο του 2012.

Η πλατίνα πρόσθεσε 0,5% στα 990,80 δολάρια και το παλλάδιο υποχώρησε 1,9% στα 1.036,75 δολάρια.

Το ρεκόρ όλων των εποχών που «χτύπησε» ο χρυσός την Τρίτη τροφοδοτήθηκε από τη μείωση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης από τη Fed την περασμένη εβδομάδα. Οι επενδυτές βλέπουν περίπου 59% πιθανότητα για άλλη μία μείωση 50 μονάδων βάσης τον Νοέμβριο, σύμφωνα με το εργαλείο CME FedWatch. Τα χαμηλότερα επιτόκια ενισχύουν την έλξη του μη αποδοτικού χρυσού.

Οι traders αναμένουν τις δηλώσεις του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ, καθώς και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Ο χρυσός θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 2.700 δολάρια, ίσως στα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας, σύμφωνα με αναλυτές. Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου έχει αυξηθεί πάνω από 28% το 2024, με τα κέρδη να αποδίδονται στη χαλάρωση των κεντρικών τραπεζών και σε γεωπολιτικά ζητήματα, όπως τη γενικευμένη κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή και τα μαζικά μέτρα τόνωσης που εφαρμόζει η κεντρική τράπεζα Κίνας για την ενίσχυση της κινεζικής οικονομίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΧΑ: Έσπασε το «φράγμα» των 1.460 μονάδων με πρωταγωνιστές ΕΤΕ, ΟΤΕ, Titan

Στο στόχαστρο των αμερικανικών αρχών η SAP - Πτώση της μετοχής

Μικρές απώλειες στις ευρωαγορές - «Ξεφούσκωσε» το ράλι από τα κινεζικά μέτρα

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider