ΧΑ: Έσπασε το «φράγμα» των 1.460 μονάδων με πρωταγωνιστές ΕΤΕ, ΟΤΕ, Titan

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΧΑ: Έσπασε το «φράγμα» των 1.460 μονάδων με πρωταγωνιστές ΕΤΕ, ΟΤΕ, Titan
Νέα ιστορικά υψηλά για την Τιτάν που τρέχει ένα ισχυρό πολύμηνο ράλι. Νέα άνοδος σε ΕΤΕ με έκρηξη τζίρου. Αντίδραση ελατηρίου για ΕΛΧΑ.

Ένα χρηματιστήριο μόνη της ήταν σε συναλλακτική δραστηριότητα η ΕΤΕ σήμερα, καθώς όσο πλησιάζουν προς το placement τόσο το trading στη μετοχή θα ενισχύεται.

Σχεδόν το 27% του τζίρου έγινε στην Εθνική με τη μετοχή να συνεχίζει στο ξέφρενο ανοδικό τέμπο των τελευταίων ημερών. Από την άλλη, δε συμβαίνει το ίδιο στη Eurobank που προσπαθεί να ακολουθήσει, αλλά ούτε στην Πειραιώς που προσπαθεί να σπάσει το φαύλο κύκλο της έντονης υποαπόδοσης των τελευταίων εβδομάδων, έχοντας ωστόσο μαζέψει μεγάλη δύναμη στα επίπεδα των 3,88 με 3,92. Μένει να φανεί προς τα που θα σπάσει αυτή η μεγάλη συσσώρευση.

Το ημερήσιο, σχεδόν, rotation που καταγράφεται αναδεικνύει νέους τίτλους που αντιδρούν σαν συμπιεσμένα ελατήρια. Σειρά είχαν σήμερα Elvalhalcor, Viohalco ενώ νέα υψηλά πέτυχε η Titan που τρέχει ένα ασύλληπτο ράλι εδώ και μήνες και ο ΟΤΕ υψηλά 52 εβδομ. Αντίδραση και από τα διυλιστήρια, με ισχυρό μομέντουμ των Metlen, ΔΕΗ, αλλά και Alpha να διατηρείται.

Ο τζίρος στις δύο συνεδριάσεις διαμορφώθηκε κοντά στα 138 εκατ. ευρώ περίπου κατά μ.ο φανερώνοντας σημάδια αφύπνισης των επενδυτών. Τα παραπάνω βαδίζοντας ολοταχώς προς το placement ΤΧΣ σε ΕΤΕ που λειτουργεί και ως κράχτης κινητοποίησης ξένων χαρτοφυλακίων ευρύτερα στο ταμπλό.

Σήμα ενίσχυσης της εμπιστοσύνης των ξένων θεσμικών και funds προς τις ελληνικές τράπεζες έστειλε ο επενδυτικός οίκος της JP Morgan, μέσω της απομυθοποίησης των επιπέδων DTCs (οριστικών και εκκαθαρισμένων αναβαλλόμενων φορολογικών απαιτήσεων) στους ισολογισμούς τους και στη σύνδεση αυτών με τα υψηλότερα payouts.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το insider.gr στους προβολείς της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας βρίσκονται οι ελληνικές τράπεζες και η ελληνική οικονομία. Οι ελληνικές τράπεζες πρωταγωνιστούν στο συνέδριο της Bank of America στο Λονδίνο, το οποίο ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται αύριο. Στο συνέδριο παρευρίσκονται όλοι οι μεγάλοι επενδυτές: BlackRock, UBS, JP Morgan, Goldman Sachs, Franklin Templeton, Lazard, Oaktree, Fidelity, Brandes, TRowe, Amundi, Point72, Millennium, PIMCO και μεγάλη ουρά από μικρότερους.

Την ίδια στιγμή, σήμερα στη Νέα Υόρκη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει και ακολούθως θα έχει συζήτηση με εκπροσώπους κορυφαίων επενδυτικών κολοσσών, σε συνάντηση που οργανώνει η Axia Capital. Παρουσία του οικονομικού του συμβούλου, Αλέξη Πατέλη, και της Ελληνίδας πρέσβειρας στις ΗΠΑ, Κατερίνας Νασίκα, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας σε κορυφαία επενδυτικά funds.

Στο ταμπλό, ο ΓΔ ξεπερνά τη δύσκολη ζώνη των 1.450-1.460 μονάδων με πολύ υψηλούς τζίρους δείχνοντας πως μπορεί να έχει ξεκινήσει μια νέα μεγάλη ανοδική κίνηση, με στόχο τις 1.600 μονάδες.

Ο ΓΔ ενισχύθηκε κατά 0,55% στις 1.462,06 μονάδες κλείνοντας ξανά στις δημοπρασίες σε υψηλό ημέρας. Ο τζίρος ξεπέρασε τα 115 εκατ. ευρώ, με τον FTSE 25 στο 0,51% και τον ΔΤΡ στο 0,79% και τις 1.279,50 μονάδες.

Στις τράπεζες νέα εκτόξευση κατά 2,08% κατέγραψε η ΕΤΕ στα 7,86 ευρώ πλέον με τζίρο κοντά στα 31,2 εκατ. ευρώ. Η Eurobank ενισχύθηκε κατά 0,39% στα 2,078 ευρώ, ενώ η Πειραιώς παρέμεινε επίσης χαμηλά στο 0,26% και τα 3,92 ευρώ. Σταθερή στα 1,62 ευρώ η Alpha Bank, όπως και στα 13,10 ευρώ η Optima.

Απώλειες με χαμηλό τζίρο για την Κύπρου στο -2,03% και τα 4,82 ευρώ.

Πρωταγωνιστές της σημερινής συνεδρίασης η ΕΛΧΑ στο 3,83% και τα 1,95 ευρώ, η Viohalco στο 1,89%, ο ΟΤΕ στο 2,19% και τα 15,89 ευρώ που σηματοδοτεί νέα υψηλό 52 εβδομ. αλλά και η Τιτάν στο 1,49% και τα 34,05 ευρώ, επίσης σε ιστορικά υψηλά.

Θετικός βηματισμός επίσης για τη Metlen που γύρισε θετικά στις δημοπρασίες στα 36 ευρώ πλέον, αλλά και η ΔΕΗ στο 0,66% και τα 12,29 ευρώ.

Ισχυρή άνοδος για ΜΟΗ στο 1,44%, ΔΑΑ στο 1,04% στα 7,78 ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider