Στο στόχαστρο των αμερικανικών αρχών η SAP - Πτώση της μετοχής

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο στόχαστρο των αμερικανικών αρχών η SAP - Πτώση της μετοχής
Υποχωρεί η μετοχή της SAP την Τετάρτη μετά από μια αναφορά ότι είναι στόχος έρευνας από Αμερικανούς αξιωματούχους για το εάν το η γερμανική εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού υπερχρέωσε τις κρατικές υπηρεσίες των ΗΠΑ σε διάστημα μίας δεκαετίας. 

Υποχωρεί η μετοχή της SAP την Τετάρτη μετά από αναφορά ότι είναι στόχος έρευνας Αμερικανών αξιωματούχων για το εάν η γερμανική εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού υπερχρέωσε τις κρατικές υπηρεσίες των ΗΠΑ σε διάστημα μίας δεκαετίας.

Όπως έγινε γνωστό, από το 2022 οι δικηγόροι του Υπουργείου Δικαιοσύνης εξετάζουν εάν η SAP συνωμότησε παράνομα μαζί με την αμερικανική εταιρεία sortware, Carahsoft Technology Corp. για να καθορίζει τις τιμές στις πωλήσεις στον αμερικανικό στρατό και σε άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες, σύμφωνα με τα αρχεία του ομοσπονδιακού δικαστηρίου που κατατέθηκαν στη Βαλτιμόρη.

Πράκτορες του FBI έκαναν έφοδο στα γραφεία της Carahsoft την Τρίτη όπως επισημαίνεται, ενώ στην υπόθεση εμπλέκεται και η Accenture η οποία δήλωσε ότι συνεργάζεται με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, αναφέρει το Bloomberg.

Η εκπρόσωπος της Carahsoft, Mary Lange, αρκέστηκε να σχολιάσει την έφοδο ως «μία έρευνα σχετικά με μια εταιρεία με την οποία η Carahsoft είχε συνεργασίες στο παρελθόν».

Η μετοχή της SAP υποχωρεί την Τετάρτη σχεδόν 3%, ενδοσυνεδριακά έφτασε να διολισθαίνει ακόμα -4% στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης. Η μετοχή της εταιρείας έχει ενισχυθεί φέτος κατά 42%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Microsoft: Επενδύει 1,3 δισ. στο Μεξικό σε τεχνολογία cloud και AI

Σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις για αγορά ποσοστού στην EuroLeague η BC Partners

Αιφνιδιαστικές επιθεωρήσεις Κομισιόν στα γραφεία των Deutsche Boerse και Nasdaq

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider