Αιφνιδιαστικές επιθεωρήσεις Κομισιόν στα γραφεία των Deutsche Boerse και Nasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αιφνιδιαστικές επιθεωρήσεις Κομισιόν στα γραφεία των Deutsche Boerse και Nasdaq
Έφοδος στα γραφεία των Nasdaq Inc και Deutsche Boerse πραγματοποίησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο έρευνας για πιθανές παραβιάσεις αντιμονοπωλιακών κανόνων που σχετίζονται με τα χρηματοοικονομικά παράγωγα.

Έφοδος στα γραφεία των Nasdaq Inc και Deutsche Boerse πραγματοποίησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο έρευνας για πιθανές παραβιάσεις αντιμονοπωλιακών κανόνων που σχετίζονται με τα χρηματοοικονομικά παράγωγα.

«Επιβεβαιώνουμε την έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και συνεργαζόμαστε πλήρως. Δεν σχολιάζουμε τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη», δήλωσε σχετικά η Deutsche Boerse.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι οι αιφνιδιαστικές επιθεωρήσεις πραγματοποιήθηκαν σε δύο κράτη της ΕΕ και οι στοχευμένες εταιρείες ενδέχεται να «παραβίασαν τους αντιμονοπωλιακούς κανόνες της ΕΕ που απαγορεύουν τις περιοριστικές επιχειρηματικές πρακτικές», σύμφωνα με τους Financial Times.

«Το γεγονός ότι η Επιτροπή διενεργεί τέτοιες επιθεωρήσεις δεν σημαίνει ότι οι εταιρείες είναι ένοχες για αντιανταγωνιστική συμπεριφορά ούτε προδικάζει το αποτέλεσμα της ίδιας της έρευνας», υποστήριξε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οι επιθεωρήσεις πραγματοποιούνται σε μια στιγμή που η ΕΕ εξετάζει όλο και περισσότερο τον ρόλο των μεγάλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στις ευρωπαϊκές αγορές. Η Επιτροπή εστιάζει ιδιαίτερα στο κατά πόσον οι κυρίαρχοι παράγοντες της αγοράς εμποδίζουν τους μικρότερους ανταγωνιστές να αποκτήσουν έδαφος. Οι οικονομικοί εμπειρογνώμονες σημειώνουν εδώ και καιρό ότι χρηματιστηριακοί όμιλοι όπως η Deutsche Boerse και η Nasdaq έχουν βαθιά επιρροή στη διανομή δεδομένων της αγοράς και στην υποδομή συναλλαγών, τα οποία είναι κρίσιμα για τη λειτουργία των σύγχρονων χρηματοπιστωτικών αγορών. Ελέγχοντας την πρόσβαση σε αυτούς τους βασικούς πόρους, μπορούν ενδεχομένως να περιορίσουν τον ανταγωνισμό και να διατηρήσουν υψηλότερο κόστος συναλλαγών για τους συμμετέχοντες στην αγορά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Microsoft: Επενδύει 1,3 δισ. στο Μεξικό σε τεχνολογία cloud και AI

ΗΠΑ: Το Υπουργείο Δικαιοσύνης μηνύει τη Visa για πρακτικές μονοπωλίου στις χρεωστικές κάρτες

Aegean: Πώς προχωρά η επένδυση για το Κέντρο Εκπαίδευσης Πιλότων και Συντήρησης Αεροσκαφών

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider