Σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις για αγορά ποσοστού στην EuroLeague η BC Partners

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις για αγορά ποσοστού στην EuroLeague η BC Partners
Αποκλειστικές συνομιλίες για την αγορά μειοψηφικού μεριδίου στην EuroLeague, ξεκίνησε η BC Partners.

Αποκλειστικές συνομιλίες για την αγορά μειοψηφικού μεριδίου στην EuroLeague, ξεκίνησε η BC Partners, με επικεφαλής τον Νίκο Σταθόπουλο αποκτώντας πλεονέκτημα έναντι άλλων ανταγωνιστών της όπως η General Atlantic και το SURJ Sports Investment του Ριάντ, στην κούρσα για την απόκτηση ποσοστού στην κορυφαία μπασκετική διοργάνωση της Γηραιάς Ηπείρου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times την Τετάρτη, η βρετανική επιχείρηση με έδρα το Λονδίνο θα μπορούσε να «κλείσει» ένα deal με την EuroLeague ακόμη και εντός ενός μήνα. Σημειώνεται πως οι μέτοχοι της Euroleague Commercial Assets, στην οποία ανήκουν η EuroLeague και το EuroCup, θέλουν να πουλήσουν περίπου το 1/3 της επιχείρησης που αποτιμάται στο σύνολό της σε 1 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως η SURJ Sports Investment, εταιρεία αθλητικών επενδύσεων που ανήκει στο Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας (PIF) με δύναμη πυρός 925 δισ. δολαρίων, έχει τη δυνατότητα να επενδύσουν μαζί με το private equity General Atlantic να μπουν στην μάχη για να πάρουν στα χέρια τους το μειοψηφικό πακέτο.

Euroleague / Πηγή Φωτογραφίας: Getty Images

Η EuroLeague περιλαμβάνει 18 συλλόγους ενώ πρωταθλητής της προηγούμενης σεζόν αναδείχθηκε ο Παναθηναϊκός που πρόσθεσε το 7ο αστέρι στην φανέλα του. Στους χορηγούς περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η Turkish Airlines. Μάλιστα, με τους προέδρους των ομάδων να έχουν βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, αναβαθμίζοντας το προϊόν, έχει αυξηθεί και αριθμός των τηλεθεατών κυρίως σε Τουρκία, Σερβία, Ελλάδα, Ισπανία, Λιθουανία και Ιταλία.

Μάλιστα, έρευνα της PGIM ανέδειξε πως οι online viewers που παρακολουθούν αγώνες της Euroleague εκτινάχθηκαν κατά 46% σε 85.000 τη σεζόν 2023-24. Από την πλευρά της, η BC Partners με 50 δισ. δολάρια περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση και επενδύσεις στην Ελλάδα που ξεπερνούν τα 6 δισεκατομμύρια ευρώ έχει εισέλθει δυναμικά στον κλάδο των sports. Πρόσφατα εξαγόρασε μερίδιο της GSE Worldwide, ενός διεθνώς κορυφαίου sports agency που εξειδικεύεται στο αθλητικό marketing. Private equities όπως η CVC με έδρα το Λουξεμβούργο, διευρύνουν τις επενδύσεις τους στον αθλητισμό.

Πάντως, όπως αναφέρουν οι FT, ενώ ο αθλητισμός έχει προβληθεί ως «αντικυκλικό» πεδίο επενδύσεων, με την ικανότητα να αντέχει στην οικονομική ύφεση λόγω της... αφοσίωσης των φιλάθλων προς τις ομάδες που υποστηρίζουν, ορισμένοι παράγοντες στον κλάδο έχουν εκφράσει ανησυχίες για υψηλές αποτιμήσεις στον χώρο των sports.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πόση είναι η περιουσία του Ιβάν Σαββίδη

Πόσο πλούσια είναι η οικογένεια Βαρδινογιάννη

Τι χρήματα κερδίζουν οι TikTokers στην Ελλάδα

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider