Wall Street: Ανοδικά με ώθηση από τα νέα μάκρο - Ρεκόρ για τον S&P 500

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Ανοδικά με ώθηση από τα νέα μάκρο - Ρεκόρ για τον S&P 500
Ράλι πάνω από 17% για την Micron.

Τελευταία ενημέρωση 21:14

Σημαντικά ενισχυμένοι κινούνται οι δείκτες στη Wall Street, με τον S&P 500 να «σκαρφαλώνει» σε νέο ρεκόρ, με ώθηση τα νέα, αισιόδοξα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία που ανακοινώθηκαν σήμερα. Τα δεδομένα υποδεικνύουν ότι η οικονομία βρίσκεται σε θετική τροχιά και έδιωξαν τις ανησυχίες των επενδυτών σχετικά με την «επιθετική» μείωση των επιτοκίων από τη Fed, η οποία θεώρησαν ότι έγινε για να προληφθεί μία νέα επιβράδυνση.

Οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο την προηγούμενη εβδομάδα, επιβεβαιώνοντας την ανθεκτικότητα της αγοράς εργασίας, οι παραγγελίες διαρκών αγαθών παρέμειναν σταθερές τον Αύγουστο, όταν οι οικονομολόγοι ανέμεναν πτώση και τα τελικά στοιχεία του αμερικανικού ΑΕΠ, έδειξαν ότι η οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 3% το δεύτερο τρίμηνο σε ετήσια βάση.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,65% στις 42.188 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται στις 5.743 μονάδες με κέρδη 0,38%. Ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται 0,49% στις 18.170 μονάδες.

Η μετοχή της Micron καταγράφει άλμα πάνω από 14%, αφότου ανακοίνωσε καλύτερα από το αναμενόμενο κέρδη για το β' τρίμηνο ωθώντας νοδικά των κλάδο των ημιαγωγών.

Συγκεκριμένα, η Micron προέβλεψε έσοδα για το τρίμηνο που λήγει στα τέλη Νοεμβρίου ύψους 8,7 δισ. δολαρίων, συν ή πλην 200 εκατ. δολαρίων, πάνω από τις εκτιμήσεις για 8,28 δισ. δολάρια, που ανέμεναν οι αναλυτές.

Τα κέρδη της Micron τονίζουν το γεγονός ότι η ζήτηση για τσιπ που προορίζονται για data center είναι ακόμα ισχυρή, καθώς οι επενδυτές αναζητούν ενδείξεις για το εάν θα συνεχιστεί το ράλι στις μετοχές που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη. Η Micron επανέλαβε ότι τα τσιπ HBM της έχουν εξαντληθεί για το 2024 και το 2025.

Ακόμη, απώλειες της τάξεως του 2% καταγράφει το πετρέλαιο, μετά την είδηση ότι η Σαουδική Αραβία σκοπεύει να προχωρήσει σε αύξηση της παραγωγής αργότερα μέσα στο έτος.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται οι Financial Times, η Σαουδική Αραβία είναι έτοιμη να αποκλίνει από τον ανεπίσημο στόχο των 100 δολαρίων ανά βαρέλι και να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου τον Δεκέμβριο, ακόμη και αν αυτό έχει ως αποτέλεσμα μία παρατεταμένη περίοδο χαμηλών τιμών στο πετρέλαιο.

Πιέσεις ασκούνται επίσης από την πιθανότητα για αύξηση της παραγωγής στη Λιβύη, όπου η πολιτική διαμάχη για το ποιος θα πρέπει να ηγηθεί της Κεντρικής Τράπεζας στη χώρα έχει οδηγήσει σε διακοπή της παραγωγής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Στάσιμες οι παραγγελίες για διαρκή αγαθά τον Αύγουστο

ΗΠΑ: Μειώθηκαν κατά 4.000 οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας

ΗΠΑ: Στο 3% η ανάπτυξη το 2o τρίμηνο

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider