ΗΠΑ: Μειώθηκαν κατά 4.000 οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Μειώθηκαν κατά 4.000 οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας
Σε χαμηλό σχεδόν τεσσάρων μηνών έπεσε ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα.

Σε χαμηλό σχεδόν τεσσάρων μηνών έπεσε ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα, επιβεβαιώνοντας την απροθυμία των επιχειρήσεων να κάνουν περικοπές στις θέσεις εργασίας, παρόλο που δεν προχωρούν πλέον σε πολλές νέες προσλήψεις.

Συγκεκριμένα, ο αξιοσημείωτα χαμηλός αριθμός των 218.000 πολιτών, φαίνεται να αποτελεί εξαιρετικά θετική εξέλιξη για την οικονομία.

Οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας μειώθηκαν κατά 4.000 την εβδομάδα που έληξε στις 21 Σεπτεμβρίου από 222.000 την προηγούμενη.

Οικονομολόγοι σε έρευνα του Wall Street Journal ανέμεναν τις αιτήσεις να ανέλθουν στις 223.000 με βάση εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία.

Οι προσλήψεις έχουν μειωθεί σημαντικά και γίνεται όλο και πιο δύσκολο για τους Αμερικάνους να βρουν δουλειά αλλά οι οικονομολόγοι υποστηρίζουν ότι όσο οι άνθρωποι εργάζονται και ξοδεύουν χρήματα, η οικονομία θα είναι «εντάξει».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Στο 3% η ανάπτυξη το 2o τρίμηνο

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider