«Καμπανάκι» από Goldman Sachs και BlackRock για την πορεία των ευρωαγορών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Καμπανάκι» από Goldman Sachs και BlackRock για την πορεία των ευρωαγορών
Mε μια σειρά από εμπόδια στον δρόμο για νέα «πνοή» στο ράλι τους για το 2024, θα βρεθούν αντιμέτωπες οι ευρωαγορές, όπως προειδοποιούν οι Goldman Sachs, BlackRock και Northern Trust Asset Management

Mε μια σειρά από εμπόδια στον δρόμο για νέα «πνοή» στο ράλι τους για το 2024, θα βρεθούν αντιμέτωπες οι ευρωαγορές, όπως προειδοποιούν οι Goldman Sachs, BlackRock και Northern Trust Asset Management. Σύμφωνα με τους οίκους, οι επενδυτές θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για αντίθετους ανέμους από την αποδυνάμωση της οικονομίας της Γηραιάς Ηπείρου που θα επηρεάσουν τα επιχειρηματικά κέρδη σε συνδυασμό με τις αμερικανικές εκλογές.

Οι αγορές θα βρεθούν μπροστά σε ένα ασταθές τρίμηνο, ενώ ήδη οι μετοχές είναι «ευαίσθητες αυτή τη στιγμή», όπως τονίζει η Χέλεν Τζέγουελ, διευθύντρια επενδύσεων και μετοχών για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική της BlackRock. «Οι εκλογές στις ΗΠΑ θα έχουν αμφίρροπο αποτέλεσμα και εντείνουν την μακροοικονομική αβεβαιότητα. Η μεταβλητότητα θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του έτους ενώ θα έχουμε ορατότητα το 2025» πρόσθεσε.

«Τα οικονομικά δεδομένα φαίνονται αρκετά εύθραυστα», επεσήμανε στο Bloomberg TV η Άνγουιτι Μπαχουγκούνα, επικεφαλής επενδύσεων της Northern Trust Asset Management που διαχειρίζεται assets ύψους 1,2 τρισ. δολαρίων. «Ο πληθωρισμός υποχωρεί, αλλά όχι αρκετά γρήγορα ώστε να πιστεύουμε ότι θα υπάρξει πολύ μεγάλη ανακούφιση από το μέτωπο των επιτοκίων. Δεν είναι μέρος για να ρισκάρεις» πρόσθεσε.

Τα κέρδη του τρίτου τριμήνου, τα οποία θα ξεκινήσουν στα μέσα Οκτωβρίου, θα είναι ζωτικής σημασίας για την αξιολόγηση του αντίκτυπου της ασθενέστερης ανάπτυξης στη ζήτηση των καταναλωτών. «Οι θέσεις μας δεν είναι πολύ επιθετικές», υπογραμμίζει ο Νίκολας Σιμάρα, ανώτερος διευθυντής μετοχικού κεφαλαίου στην Goldman Sachs. «Βραχυπρόθεσμα, υπάρχουν λίγα περιθώρια για ουσιαστική βελτίωση των κερδών» συμπλήρωσε.

Οι προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ θα μπορούσαν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στα ευρωπαϊκά κέρδη, εάν ο Ντόναλντ Τραμπ επικρατήσει. Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος είναι υπέρ των ισχυρών δασμών ειδικά στα κινεζικά προϊόντα. Εάν αυτό οδηγήσει σε έναν «πλήρη εμπορικό πόλεμο», οι γερμανικές και ιταλικές μετοχές, καθώς και οι κλάδοι των, των αυτοκινήτων, των ποτών, της τεχνολογίας και των χημικών προϊόντων θα δεχθούν πιέσεις, σύμφωνα με την Barclays.

Τέλος, η πολιτική αναταραχή στη Γαλλία επιβαρύνει επίσης τις μετοχές της περιοχής, με τον CAC 40 να επιδίδεται σε χαμηλές πτήσεις φέτος, καθώς οι επενδυτές χάνουν την εμπιστοσύνη τους στην ικανότητα του Παρισιού να διαχειριστεί την κατάσταση, ενώ και τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η Κίνα θα δημιουργήσουν ανισορροπίες στην παγκόσμια οικονομία με σκαμπανεβάσματα στα ευρωπαϊκά χρηματιστηριακά ταμπλό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

WSJ: Η Apple εκτός συνομιλιών για τον γύρο χρηματοδότησης της OpenAI

e-ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών έως τις 4 Οκτωβρίου

IDF: Νεκρός ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider