IDF: Νεκρός ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
IDF: Νεκρός ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ
Χασάν Νασράλα / Πηγή Φωτογραφίας: ΑΡ
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε επισήμως ότι εξάλειψε τον Χασάν Νασράλα σε πλήγμα στην Βηρυτό.

Τελευταία ενημέρωση 13:07

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε επισήμως ότι εξάλειψε τον επικεφαλής της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα σε πλήγμα στην Βηρυτό.

«Ο Χασάν Νασράλα είναι νεκρός», ανέφερε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, αντισυνταγματάρχης Ναντάβ Σοσάνι σε ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X.

Άλλος εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, ο λοχαγός Νταβίντ Αβραάμ, επιβεβαίωσε στο AFP ότι ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ «εξαλείφθηκε».

«Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν τον αρχηγό της Χεζμπολάχ Σάγεντ Χασάν Νασράλα», δήλωσε παράλληλα και ο αραβόφωνος εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, ο Αβισάι Αντρέι, τον οποίο επικαλείται το Reuters.

Η Χεζμπολάχ δεν έχει ωστόσο προς το παρόν επιβεβαιώσει ή διαψεύσει την ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.

Ο αρχηγός του ισραηλινού γενικού επιτελείου, ο στρατηγός Χερτσί Χαλεβί, δήλωσε σήμερα ότι το Ισραήλ δεν έχει εξαντλήσει τα μέσα που διαθέτει με την εξάλειψη του αρχηγού της Χεζμπολάχ Σάγεντ Χασάν Νασράλα.

«Δεν έχουμε εξαντλήσει όλα τα μέσα που διαθέτουμε. Το μήνυμα είναι απλό: όποιον απειλεί τους πολίτες του Ισραήλ, ξέρουμε πώς θα τον φτάσουμε», σημείωσε ο στρατηγός Χαλεβί σε ανακοίνωσή του.

«Στη διάρκεια των 32 ετών της ηγεσίας του ως γενικού γραμματέα της Χεζμπολάχ, ο Χασάν Νασράλα ήταν υπεύθυνος για τον φόνο πολλών Ισραηλινών αμάχων και στρατιωτών, όπως και για τον σχεδιασμό και την εκτέλεση χιλιάδων τρομοκρατικών δραστηριοτήτων», πρόσθεσε ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του.

«Ήταν υπεύθυνος για την καθοδήγηση και την εκτέλεση τρομοκρατικών δραστηριοτήτων σε ολόκληρο τον κόσμο, κατά τις οποίες άμαχοι διαφόρων εθνικοτήτων δολοφονήθηκαν. Ο Νασράλα ήταν ο βασικός υπεύθυνος για τη λήψη των αποφάσεων και ο στρατηγικός ηγέτης της οργάνωσης», υπογραμμίζεται.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού, ο χθεσινός βομβαρδισμός στη Βηρυτό προκάλεσε επίσης τον θάνατο του Αλί Καρακέ, ο οποίος κατονομάστηκε ως ο διοικητής του νοτίου μετώπου της Χεζμπολάχ, όπως και άλλων διοικητών του σιιτικού κινήματος.

Υπενθυμίζεται ότι xθες το βράδυ στα λιβανοϊσραηλινά σύνορα καταγράφηκε η χειρότερη κλιμάκωση των τελευταίων ετών, με τη Χεζμπολάχ να δέχεται καίριο πλήγμα από την ομοβροντία πυρών του IDF.

«Έχει χαθεί η επαφή»

Έχει χαθεί η επαφή με τον επικεφαλής της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, δήλωσε σήμερα στο AFP πηγή προσκείμενη στο σιιτικό κίνημα του Λιβάνου, χωρίς να επιβεβαιώσει τον θάνατό του, ο οποίος ανακοινώθηκε από το Ισραήλ.

«Έχει χαθεί η επαφή με τον Χασάν Νασράλα από χθες (Παρασκευή) το βράδυ», δήλωσε η πηγή αυτή, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί, ενώ λίγο νωρίτερα το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι σκότωσε τον αρχηγό της Χεζμπολάχ σε επιδρομή του χθες στα νότια προάστια της Βηρυτού.

Το 2006 κατά τη διάρκεια του πιο πρόσφατου πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χεζμπολάχ, ο ηγέτης του λιβανικού κινήματος είχε εξαφανιστεί για δύο ημέρες και κυκλοφορούσαν φήμες ότι είναι νεκρός, προτού εμφανιστεί ξανά, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βομβαρδισμοί στον Λίβανο – Αγνοείται η τύχη του Νασράλα

Ισραήλ: Ο στρατός ανακοίνωσε ότι εξάλειψε τον επικεφαλής της Χαμάς στη νότια Συρία

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider