Βαθύ κόκκινο στο Χρηματιστήριο με το βλέμμα σε Μ. Ανατολή και ΕΤΕ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βαθύ κόκκινο στο Χρηματιστήριο με το βλέμμα σε Μ. Ανατολή και ΕΤΕ
Αναταράξεις στις διεθνείς αγορές και φόβοι περαιτέρω κλιμάκωσης στο εύφλεκτο σκηνικό της Μ. Ανατολής.

Τελ. ενημέρωση 11:15

Αναταράξεις στις διεθνείς αγορές και φόβοι περαιτέρω κλιμάκωσης στο εύφλεκτο σκηνικό της Μ. Ανατολής μετά την επίθεση του Ιράν με βαλλιστικούς πυραύλους στο Ισραήλ.

Οι αγορές στρεσάρονται εκτιμώντας πως το Ισραήλ έχει ως στόχο να αλλάξει το χάρτη της Μ. Ανατολής. το Η κυβέρνηση του Ισραήλ απείλησε πως θα ανταποδώσει την εκτόξευση από το Ιράν χθες Τρίτη περίπου 200 πυραύλων εναντίον της επικράτειάς του, σε αντίποινα για τους θανάτους των ηγετών της λιβανικής Χεζμπολάχ και της παλαιστινιακής Χαμάς, με την Τεχεράνη να διαμηνύει από την πλευρά της ότι θα πλήξει «όλες τις υποδομές» του εβραϊκού κράτους εάν δεχτεί ισραηλινή επίθεση. Μάλιστα, Νετανιάχου και στρατιωτική ηγεσία φαίνεται να στοχεύουν τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Ιράν κάτι που θα πυροδοτήσει ράλι στις τιμές του μαύρου χρυσού.

Στα εγχώρια, οι προβολείς παραμένουν στραμμένοι στην ΕΤΕ.

Συγκεκριμένα, μικρότερο εύρος τιμής διάθεσης, το οποίο βρίσκεται πιο κοντά στην πλειοψηφία των τιμημάτων που έχουν προσφέρει οι ποιοτικότεροι επενδυτές για την απόκτηση μετοχών της Εθνικής Τράπεζας, όρισε σήμερα το ΤΧΣ. Το νέο στενότερο εύρος τιμής διαμορφώνεται από 7,40 έως 7,65 ευρώ, έναντι του προηγούμενου εύρους των 7,30 – 7,95 ευρώ.

Η διαδικασία διάθεσης του 10% των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ολοκληρώνεται σήμερα, με το βιβλίο προσφορών για τη διεθνή και την ελληνική συμμετοχή να κλείνει στις 16:00 το απόγευμα.

Όπως έγραφε το insider.gr, μέχρι στιγμής η ζήτηση που έχει καταγραφεί από διεθνείς επενδυτές καταρρίπτει τα ρεκόρ των προηγούμενων placement, με τις προσφορές να υπερκαλύπτουν τις προς διάθεση μετοχές περισσότερο από 11 φορές. Ωστόσο, η υπερκάλυψη στο ανώτατο εύρος της τιμής διάθεσης (7,95 ευρώ) ή κοντά σε αυτό ανέρχεται σε 2 φορές.

Το ταμπλό βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι καθώς χθες απώλεσε τις 1.450 μονάδες και μένει να φανεί ποια θα είναι η σημερινή αντίδραση και αν οι βραχυπρόθεσμοι υπό το φόβο της κατάστασης στη Μ. Ανατολή.

Αντίθετη κίνηση έναντι των ευρωπαϊκών αγορών για το ΧΑ, με τον ΓΔ να βουλιάζει κατά σχεδόν 1% στις 1.432,99 μονάδες, με τον τζίρο να ξεπερνά τα 16,5 εκατ. ευρώ. Απώλειες 1,13% για τον FTSE 25 και -1,34% για τον ΔΤΡ.

Στις τράπεζες, βαριές απώλειες 2,4% για την Eurobank στα 1,9735 ευρώ, με την Πειραιώς στο -0,92% και την Alpha στο -1,69%. Απώλειε 0,52% για την ΕΤΕ στα 7,61 ευρώ, με την Κύπρου στα 4,60%.

Στο κόκκινο ΟΤΕ με απώλειες 1,78%, με την Aegean στο -2,46%, την ΕΛΧΑ στο -1,6%, τη Metlen στο -1,43% και τα 34,44 ευρώ.

Βαριές απώλειες για ΔΕΗ στο -1,34% αλλά και σε ΜΠΕΛΑ, ΕΕΕ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Όλο το ταμπλό βάφεται κόκκινο με εξαίρεση την ΤΕΝΕΡΓ και τη Σαράντης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τελ Αβίβ και Τεχεράνη ανταλλάσσουν απειλές μετά την εκτόξευση 200 ιρανικών πυραύλων

ΕΤΕ: Από 7,40 έως 7,65 ευρώ ορίζει το νέο εύρος της τιμής διάθεσης το ΤΧΣ – Στις 16:00 κλείνει το βιβλίο προσφορών

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider