Αναζητεί ισορροπίες το Χρηματιστήριο μετά το placement σε ΕΤΕ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αναζητεί ισορροπίες το Χρηματιστήριο μετά το placement σε ΕΤΕ
Αναζητεί πρωτίστως σταθερότητα το Χρηματιστήριο και μετά αντίδραση. Κρίσιμες οι 1.420 μονάδες.

Μια ακόμη μεγάλη ενότητα που ταλαιπώρησε μήνες την αγορά έκλεισε. Φυσικά μιλάμε για το placement της Εθνικής που κρατούσε μεγάλη μερίδα επενδυτών καθηλωμένη ώστε να τοποθετηθούν στην τράπεζα.

Όπως αναφέρει το insider.gr μία ακόμη ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης από τους διεθνείς επενδυτές, έλαβε η Εθνική Τράπεζα, στέφοντας με επιτυχία και την δεύτερη φάση αποεπένδυσης του ΤΧΣ.

Οι επίσημες αναλυτικές ανακοινώσεις για τις λεπτομέρειες της έκβασης του placement για το 10% των μετοχών (περίπου 91,5 εκατ. μετοχές) της Εθνικής Τράπεζας αναμένονται το πιθανότερο τη Δευτέρα και όχι σήμερα. Ωστόσο, η υπερκάλυψη του placement κατά 12 φορές και η τελική τιμή διάθεσης στα 7,55 ευρώ ανά μετοχή, θεωρούνται δεδομένα. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για υπερκάλυψη κοντά στις 2 φορές στο ελληνικό βιβλίο προσφορών, με προσφορές που ξεπέρασαν τα 130 εκατ. ευρώ. Οι Έλληνες επενδυτές θα λάβουν το 15% των προσφερόμενων μετοχών της ΕΤΕ. Τα συνολικά έσοδα για το ΤΧΣ από το placement της ΕΤΕ ανέρχονται σε 687.050.000 ευρώ.

Μετά το πέρας της διαδικασίας και αφού αποχωρήσει το γρήγορο χρήμα τότε αναμένεται να επιστρέψει η ηρεμία στην αγορά και τα θεμελιώδη θα τεθούν εκ νέου στο επίκεντρο.

Βέβαια χθες υπηρξαν κωμικοτραγικές καταστάσεις στη ρηχή εγχώρια αγορά. Το placement ΤΧΣ σε ΕΤΕ σε σημαντικά πιο ελκυστικές τιμές, ήτοι στα 7,55 ευρώ και ο «θόρυβος» που προκλήθηκε στη Μέση Ανατολή, αποτέλεσαν ικανές συνθήκες για να βουλιάξουν τα εγχώρια χαρτοφυλάκια το ταμπλό.

Άλλωστε δε μιλάμε για κάποια αγορά με άμυνες και γερά πορτοφόλια. Κάθε φορά το ταμπλό της Λ. Αθηνών υπεραντιδρά σε οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη, αλλά «σέρνεται» στις μεγάλες ανοδικές κινήσεις. Τα εγχώρια χαρτοφυλάκια και κυρίως το retail πούλαγε σε όλο τα ταμπλό στη σημερινή συνεδρίαση προκειμένου να συμμετέχει στο placement ΕΤΕ, κοκκινίζοντας με περισσή ευκολία μετοχές όπως η ΔΕΗ, η Metlen, ο ΟΤΕ, η Aegean και άλλες και μάλιστα με πενιχρό τζίρο. Στο στόχαστρο βρέθηκαν, ως εύκολη λεία και οι υπόλοιπες τράπεζες. Άτσαλες πωλήσεις από βιαστικούς και γρήγορους χωρίς καμία τακτική αλλά και έξυπνες αγορές από όσους περίμεναν τον πανικό για να τοποθετηθούν σε εισηγμένες με ισχυρά θεμελιώδη και προοπτικές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΤΕ: Επίδοση ρεκόρ για τον τραπεζικό κλάδο το placement μετοχών – 7,2 δισ. η συνολική ζήτηση

Lamda Development: Σε «ρότα» αναβάθμισης η μαρίνα Αγίου Κοσμά – Οι επισημάνσεις της Περιφέρειας Αττικής 

Κοινωνικό τιμολόγιο ρεύματος: Σήμερα τελευταία ευκαιρία για υποβολή αίτησης

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider