Σταθεροποιητικές τάσεις στο Χρηματιστήριο τη Δευτέρα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταθεροποιητικές τάσεις στο Χρηματιστήριο τη Δευτέρα

Σταθεροποιητικά άνοιξε τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς το limit down της Εθνικής Τράπεζας δεν επιδρά στην επενδυτική ψυχολογία.

Σήμερα εισήχθησαν προς διαπραγμάτευση οι 8.911.608.218 νέες μετοχές της Εθνικής Τράπεζας που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με ιδιωτική τοποθέτηση και πλέον το νέο σύνολο των εισηγμένων μετοχών της τράπεζας στο Χρηματιστήριο Αθηνών ανέρχεται σε 9.147.151.527 μετοχές.

Η μετοχή της Εθνικής ξεκίνησε στα 0,36 ευρώ και λίγη ώρα μετά το άνοιγμα της συνεδρίασης είναι στα 0,2529 ευρώ και σημειώνει πτώση 30%.

Ωστόσο, ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών σημειώνει κέρδη 1,06%. Από τις λοιπές τραπεζικές μετοχές ο τίτλος της Alpha Bank καταγράφει κέρδη 1,84%, ο τίτλος της Eurobank σημειώνει άνοδο 0,54% και η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς ενισχύεται κατά 1,32%.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών σημειώνει άνοδο 0,46% στις 580,95 μονάδες. Από τις μετοχές που διαπραγματεύονται ανοδικά κινούνται 17, πτωτικά 9 και είναι αμετάβλητες 8. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 0,77 εκατ. ευρώ.

Η τεχνική ανάλυση δείχνει ότι οι 666 μονάδες παραμένουν σημείο κλειδί για την ανοδική τάση, καθώς η κατοχύρωση αυτής της περιοχής αποτελεί την ελάχιστη προϋπόθεση για να βελτιωθεί η τεχνική εικόνα του βασικού χρηματιστηριακού δείκτη. Όσο πιο υψηλοί είναι οι όγκοι συναλλαγών στην πορεία της ανοδικής διόρθωσης τόσο πιο ανθεκτική θα γίνει η περιοχή κάτω από τις 640 μονάδες. Σε αντίθετη περίπτωση η ισχυρότερη καθοδική αντίσταση εντοπίζεται στις 558 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider