ΠΑΣΟΚ: Άνοιξαν οι κάλπες για την εκλογή αρχηγού του κόμματος - Αυξημένη η προσέλευση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΠΑΣΟΚ: Άνοιξαν οι κάλπες για την εκλογή αρχηγού του κόμματος - Αυξημένη η προσέλευση
Οι εκλογές αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 19:00, εκτός και αν δοθεί παράταση λόγω σημαντικής προσέλευσης. Εκτιμήσεις ότι η προσέλευση θα ξεπεράσει τις 270.00 των εσωκομματικών εκλογών του 2021. Οι δηλώσεις των διεκδικητών της ηγεσίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 13:12

Άνοιξαν στις 7 το πρωί οι 950 κάλπες της εσωκομματικής ψηφοφορίας για την εκλογή νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. Οι κάλπες είναι προγραμματισμένο να κλείσουν στις 7 το βράδυ εκτός κι αν η αρμόδια επιτροπή του κόμματος (ΕΔΕΚΑΠ) αποφασίσει να δώσει παράταση εφόσον διαπιστωθεί ότι υπάρχει ακόμη σημαντική προσέλευση ψηφοφόρων, ιδίως στα μεγάλα εκλογικά κέντρα της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

Μεγάλη είναι η συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στο ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, μέχρι τις 12 το πρωί είχαν ψηφίσει 100.000 φίλοι και μέλη.

Κομματικοί παράγοντες εκτιμούν πως εφόσον συνεχιστεί αυτός ο ρυθμός μέχρι να κλείσουν οι κάλπες στις 7 το βράδυ, η προσέλευση θα ξεπεράσει τις 270.000 που ψήφισαν στις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές το 2021.

Δικαίωμα να ψηφίσουν έχουν τα μέλη του κόμματος και επιπλέον όσοι άλλοι άνω των 16 το επιθυμούν δηλώνοντας, σ όποιο εκλογικό κέντρο προσέλθουν, πως θέλουν να εγγραφούν είτε ως μέλη είτε ως φίλοι κι υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ότι δεν είναι μέλη άλλου κόμματος. Όλοι οι ψηφοφόροι θα καταβάλουν ως αντίτιμο το ποσό των 3 ευρώ. Θα πρέπει να έχουν μαζί τους για την ταυτοπροσωπία αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή οποιοδήποτε άλλο δημόσιο έγγραφο ( π.χ δίπλωμα οδήγησης).

Το ψηφοδέλτιο είναι κοινό με αλφαβητική σειρά των υποψηφίων (Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Νάντια Γιαννακοπούλου , 'Αννα Διαμαντοπούλου, Χάρης Δούκας και Μιχάλης Κατρίνης) και μπαίνει σταυρός προτίμησης.

Για να εκλεγεί νέος πρόεδρος απαιτείται να συγκεντρώσει το 50+1 των ψήφων κι αν δεν το καταφέρει τότε οι δύο πρώτοι θα αναμετρηθούν σε β γύρο την επόμενη Κυριακή 13 Οκτωβρίου.

Τα αποτελέσματα αναμένονται μετά τις 9 το βράδυ.

Aνδρουλάκης: Σπάσαμε τις μυλόπετρες του δικομματισμού, που συμπίεζαν το ΠΑΣΟΚ

«Πριν δυόμισι χρόνια μου εμπιστευτήκατε τις τύχες του Κινήματος. Σήμερα νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους τους απλούς ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ για την τιμή που μου έκαναν, αλλά και για τις μάχες, που δώσαμε μαζί», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, κι εκ νέου υποψήφιος για την ηγεσία, που ψήφισε στις 11 το πρωί, στο Κερατσίνι.

«Σε μόλις δυόμισι χρόνια καταφέραμε να σπάσουμε τις μυλόπετρες του δικομματισμού, που συμπίεζαν το ΠΑΣΟΚ. Θα το κάνουμε πιο ισχυρό και θα πετύχουμε σημαντικές νίκες ξαναβάζοντας την παράταξή μας στο επίκεντρο των πολιτικών εξελίξεων», τόνισε μετά την ψηφοφορία και πρόσθεσε: «Μαζί πετύχαμε όλα αυτά τα σημαντικά βήματα. Μαζί μπορούμε να κάνουμε το άλμα απέναντι στη Νέα Δημοκρατία.»

Δούκας: Αλλάζουμε το ΠΑΣΟΚ για να αλλάξουμε τη χώρα

«Σήμερα έχουμε ραντεβού με το μέλλον. Αλλάζουμε το ΠΑΣΟΚ για να αλλάξουμε τη χώρα. Καλώ όλους τους δημοκράτες και τους προοδευτικούς πολίτες να ψηφίσουν. Ενώνουμε δυνάμεις, κερδίζουμε την ελπίδα» δήλωσε ο Χάρης Δούκας, ο ένας εκ των έξι υποψηφίων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, αφού προσήλθε για να ψηφίσει.

Διαμαντοπούλου: Πάμε κάλπες

«Πάμε κάλπες» ήταν το μήνυμα που απηύθυνε η Άννα Διαμαντοπούλου στους πολίτες μόλις ψήφισε στις 10.30 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

«Μεγάλη μέρα σήμερα και ηλιόλουστη... Σήμερα πάμε όλοι στις κάλπες. Τα μέλη, οι φίλοι, οι πολίτες, για να θέσουμε τις βάσεις για το μεγάλο και κυβερνών ΠΑΣΟΚ. Όλοι μαζί θα διαμορφώσουμε ένα καλύτερο μέλλον, με μία ισχυρή Ελλάδα, μια δίκαιη κοινωνία και αποτελεσματικό κράτος. Πάμε κάλπες», ανέφερε η υποψήφια για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Γερουλάνος: Ξεκινάει μία νέα διαδικασία για να προχωρήσουμε μπροστά

Στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής Παύλος Γερουλάνος.

«Μια πολύ σημαντική μέρα σήμερα για την παράταξη. Θέλω να πω σε όλο τον κόσμο που περιμένει επιμονή και υπομονή. Πραγματικά αξίζει τον κόπο όλη αυτή η διαδικασία. Οι μεγάλες ουρές μας δίνουν μεγάλη δύναμη. Η μεγάλη συμμετοχή δίνει νομιμοποίηση στον νέο Πρόεδρο, δίνει δύναμη στο ΠΑΣΟΚ», δήλωσε αμέσως μετά την κάλπη ο κ. Γερουλάνος.

«Ξεκινάει μία νέα διαδικασία για να προχωρήσουμε μπροστά. Το ΠΑΣΟΚ θα μπορεί να είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις που έχει μπει σήμερα η χώρα», πρόσθεσε ο κ. Γερουλάνος και ευχαρίστησε τα μέλη της εφορευτικής και τους δημοσιογράφους.

«Να ευχηθώ αυτή η διαδικασία να είναι μία καινούρια μέρα για το ΠΑΣΟΚ», τόνισε.

Γιαννακοπούλου: Ξεχωριστή ημέρα για το ΠΑΣΟΚ

Στο Περιστέρι, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα η Νάντια Γιαννακοπούλου. Η υποψήφια για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ εμφανίστηκε αισιόδοξη για τις εσωκομματικές εκλογές και δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενη καθώς στην εκλογική διαδικασία σήμερα συμμετείχε και η μεγάλη της κόρη, η οποία είναι άνω των 16 ετών.

«Σήμερα είναι μία μεγάλη, ξεχωριστή ημέρα για το ΠΑΣΟΚ. Χιλιάδες πολίτες καλούνται σήμερα, μετά από τρεις μήνες μίας διαδικασίας διαλόγου και γιορτής της δημοκρατίας, να πάρουν το ΠΑΣΟΚ στα χέρια τους, να ψηφίσουν με το χέρι στην καρδιά και με το βλέμμα στο μέλλον για τη νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Για μία νέα, δυναμική πορεία. Μία νέα, δυναμική αρχή προκειμένου στις 14 του μήνα η χώρα να έχει ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση και στις επόμενες εκλογές, το ΠΑΣΟΚ να είναι η επόμενη κυβέρνηση της χώρας» δήλωσε η κ. Γιαννακοπούλου.

Κατρίνης: Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει

Στον Πύργο της Ηλείας ψήφισε, γύρω στις 9 το πρωί, της Κυριακής 6 Οκτωβρίου, ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Μιχάλης Κατρίνης, ο οποίος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι δημοκρατικοί πολίτες σε όλη τη χώρα, με τη συμμετοχή και την απόφασή τους, δίνουν σήμερα τη δύναμη στο κίνημά μας για να γίνει και πάλι μεγάλο και νικηφόρο.

Από την ελληνική επαρχία που χτυπά η καρδιά του ΠΑΣΟΚ, στέλνω μήνυμα νίκης και ελπίδας.
Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει, για να γίνει η μεγάλη, δημοκρατική παράταξη ξανά δύναμη αλλαγής και ανατροπής.

Μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, skai.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Προεδρικές εκλογές ΠΑΣΟΚ : «Μάθε που ψηφίζεις» – Αναλυτικά η διαδικασία και τα εκλογικά τμήματα

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider