Wall Street: Συνεχίζει θετικά, αλλά οδεύει για απώλειες στην εβδομάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Συνεχίζει θετικά, αλλά οδεύει για απώλειες στην εβδομάδα
Εξασθενεί το ράλι που έφερε στη Wall Street η ισχυρότερη από τις προσδοκίες των αναλυτών έκθεση για την απασχόληση.

Τελευταία ενημέρωση 17:54

Εξασθενεί το ράλι που έφερε στη Wall Street η ισχυρότερη από τις προσδοκίες των αναλυτών έκθεση για την απασχόληση που ήρθε νωρίτερα στη δημοσιότητα, καθώς οι δείκτες φαίνεται να περιορίζουν τα κέρδη που κατέγραψαν νωρίτερα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Εργασίας την Παρασκευή, οι μισθοδοσίες εξαιρουμένου του γεωργικού τομέα, αυξήθηκαν κατά 254.000 τον Σεπτέμβριο, από 159.000 τον Αύγουστο. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα αυξηθούν κατά 150.000. Ακολούθως, το ποσοστό ανεργίας βρέθηκε στο 4,1%, μειωμένο κατά 0,1 ποσοστιαία μονάδα, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν ότι θα παρέμενε στάσιμο στο 4,2%.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,04% στις 42.028 μονάδες, ενώ νωρίτερα βρέθηκε υψηλότερα πάνω από 300 μονάδες, ο διευρυμένος S&P 500 κερδίζει 0,23% στις 5.713 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq προσθέτει 0,52% και κινείται στις 18.012 μονάδες.

Οι γεωπολιτικές εντάσεις στη Μέση Ανατολή, μετά την πυραυλική επίθεσης του Ιράν εν αναμονή της απάντησης του Τελ Αβίβ απασχόλησαν ιδιαίτερα τους επενδυτές τις πρώτες μέρες του Οκτωβρίου, ωστόσο μετά τα στοιχεία που υποδεικνύουν μία ανθεκτική αγορά εργασίας, το ενδιαφέρον επαναφέρεται στην αμερικανική οικονομία.

«Μετά από ένα καλοκαίρι με αδύναμες ενδείξεις για τα εργασιακά δεδομένα, αυτή είναι μια καθησυχαστική ένδειξη ότι η αμερικανική οικονομία παραμένει ανθεκτική και υποστηρίζεται από μια υγιή αγορά εργασίας», δήλωσε η Michelle Cluver, επικεφαλής χαρτοφυλακίων στην Global X.

Παρά την άνοδο που καταγράφουν την Παρασκευή, οι δείκτες φαίνεται ότι δε θα καταφέρουν να εξαλείψουν κάποιες από τις απώλειες της εβδομάδας.

Ακόμη, λιμενεργάτες και εργοδότες στις ΗΠΑ κατέληξαν σε «καταρχήν συμφωνία», στη διευθέτηση της μεγαλύτερης απεργιακής κινητοποίησης του κλάδου εδώ και σχεδόν μισό αιώνα, ωστόσο θα χρειαστεί χρόνος για να μειωθούν οι ουρές των πλοίων που έχουν σχηματισθεί.

Τουλάχιστον 54 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων έκαναν ουρά έξω από τα λιμάνια της Ανατολικής Ακτής και του Κόλπου του Μεξικού εδώ και τρεις ημέρες, καθώς η απεργία εμπόδιζε να ξεφορτωθούν και απειλούσε με ελλείψεις σε προϊόντα από μπανάνες μέχρι εξαρτήματα αυτοκινήτων.

Το εργατικό συνδικάτο International Longshoremen's Association (ILA) και ο σύνδεσμος εργοδοτών United States Maritime Alliance (USMX) ανακοίνωσαν τη συμφωνία και τον άμεσο τερματισμό της απεργίας Σύμφωνα με πηγές, συμφώνησαν σε αύξηση μισθών γύρω στο 62% σε διάστημα έξι ετών, η οποία θα οδηγήσει σε αύξηση των μέσων μισθών σε περίπου 63 δολάρια την ώρα, από 39 δολάρια την ώρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: 254.000 νέες θέσεις εργασίας τον Σεπτέμβριο - Στο 4,1% η ανεργία

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider