Απώλειες στις ευρωαγορές - Η Κίνα «έριξε» τους παραγωγούς μπράντι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απώλειες στις ευρωαγορές - Η Κίνα «έριξε» τους παραγωγούς μπράντι
Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχώρησε κατά 0,54%. Ο Eurostoxx 50 έχασε 0,40%.

Με απώλειες ολοκλήρωσαν οι ευρωαγορές τη συνεδρίαση της Τρίτης μετά από μία «ασταθή» εκκίνηση στην εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές «αντέδρασαν» στα μέτρα στήριξης που επιχειρεί να εφαρμόσει για την οικονομία της η Κίνα.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχώρησε κατά 0,54% στις 516,66 μονάδες, με όλες τις κύριες χρηματιστηριακές αγορές και την πλειονότητα των τομέων να διαπραγματεύονται στο κόκκινο. Οι μετοχές των μεταλλευτικών εταιρειών υποχώρησαν κατά 4,47%, ενώ ο τομέας των ειδών οικιακής χρήσης μειώθηκαν κατά 1,47%. Ο Eurostoxx 50 έχασε 0,40%, κλείνοντας στις 4.949 μονάδες.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX διολίσθησε 0,17% στις 19.070 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 ολοκλήρωσε στο -0,72% στις 7.521 μονάδες. Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο FTSE 100 κατέγραψε πτώση 1,36% τις 8.190 μονάδες. Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημείωσε απώλειες 0,24% στις 33.733 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύθηκε 0,15% στις 11.734 μονάδες.

Ισχυρές απώλειες κατέγραψαν οι εταιρείες παραγωγών ποτών ύστερα από την απόφαση της Κίνας να περάσει στην αντεπίθεση μετά το πράσινο φως που έδωσε την Παρασκευή η Ευρωπαϊκή Ένωση στην επιβολή πρόσθετων δασμών στα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα, επιβάλλοντας προσωρινούς δασμούς από 34,8% έως 39,0% στο μπράντι. Στον απόηχο της απόφασης, οι μετοχές των LVMH (μητρική των Moet και Hennessy), Pernod Ricard και Diageo έχασαν 3,57%, 4,18% και 1,74% αντίστοιχα.

Ισχυρή πτώση κατέγραψαν και οι εταιρείες πολυτελών ειδών και εξόρυξης που έχουν πληγεί σκληρά από την μείωση της κατανάλωσης στην Κίνα και ήλπιζαν να επωφεληθούν από την οικονομική ανάκαμψή της.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια κατέγραψαν επίσης απώλειες, καθώς το ράλι των κινεζικών μετοχών έχασε τη δυναμική του την Τρίτη, αφότου η Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων (NDRC) παρείχε διευκρινίσεις ως προς τα μέτρα στήριξης της κινεζικής οικονομίας.

Ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας εκτινάχθηκε πάνω από 10% στο άνοιγμα της Τρίτης κατά την επιστροφή του από τις διακοπές της Χρυσής Εβδομάδας, και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με κέρδη 5,93% στις 4.256,1 μονάδες.

Μέσα στην εβδομάδα, αναμένεται η ανακοίνωση για τα πρακτικά της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και το γερμανικό εμπόριο την Τετάρτη, τον πληθωρισμό των ΗΠΑ την Πέμπτη, καθώς και την οικονομική ανάπτυξη του Ηνωμένου Βασιλείου την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στασιμότητα και δυσαρέσκεια στο ΧΑ - Εκτόξευση για Κύπρου

Θετική η Moody's στο σενάριο μιας πιο γρήγορης απόσβεσης DTCs από τις ελληνικές τράπεζες

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider