Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall Street μετά τα νέα μάκρο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall Street μετά τα νέα μάκρο
Ο Dow Jones υποχωρεί 0,16% στις 42.444 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,03% στις 5.790 μονάδες. Ο Nasdaq κερδίζει 0,14% φτάνοντας τις 18.317 μονάδες.

Τελευταία ενημέρωση 19:01

Μεικτά πρόσημα καταγράφουν την Πέμπτη οι δείκτες στη Wall Street, καθώς τα νέα στοιχεία που ήρθαν στη δημοσιότητα έδειξαν αύξηση στα επιδόματα ανεργίας και υπέδειξαν ότι ο πληθωρισμός εξακολουθεί να απειλεί την ανάπτυξη.

Σε αυτό το πλαίσιο o Dow Jones υποχωρεί 0,16% στις 42.444 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,03% στις 5.790 μονάδες. Ο Nasdaq κερδίζει 0,14% φτάνοντας τις 18.317 μονάδες.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή (CPI) που μετρά το κόστος των αγαθών και των υπηρεσιών στην αμερικανική οικονομία, ενισχύθηκε κατά 0,2% για τον Σεπτέμβριο, περισσότερο από το αναμενόμενο, τρέχοντας με ετήσιο ρυθμό 2,4%.

Εξαιρώντας τις ευμετάβλητες τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, ο δείκτης τιμών καταναλωτή (CPI) αυξήθηκε κατά 0,3% τον Σεπτέμβριο και ανήλθε στο 3,3% σε ετήσια βάση.

Ακόμη, οι αρχικές αιτήσεις ανεργίας στις ΗΠΑ σκαρφάλωσαν σε υψηλό 14 μηνών. Ειδικότερα, αυξήθηκαν κατά 33.000 σε 258.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 5 Οκτωβρίου, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Εργασίας.

Αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο αρχικών αιτήσεων ανεργίας από τις αρχές Αυγούστου 2023.

Στο ταμπλό, η μετοχή της η Delta Air Lines υποχωρεί 1,87% αφότου ανακοίνωσε ότι αναμένει έσοδα χαμηλότερα των εκτιμήσεων για το τέταρτο τρίμηνο. Συγκεκριμένα, ο αερομεταφορέας προβλέπει τα προσαρμοσμένα κέρδη για το τέταρτο τρίμηνο να κυμαίνονται από 1,60 έως 1,85 δολάρια ανά μετοχή, σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις της Wall Street για 1,71 δολάρια, σύμφωνα με την LSEG, και πάνω από τα προσαρμοσμένα 1,28 δολάρια ανά μετοχή που ανέφερε ένα χρόνο νωρίτερα.

Την Τετάρτη, τα πρακτικά της Fed έδειξαν ότι τα μέλη να ήταν διχασμένα ως προς το μέγεθος της μείωσης των επιτοκίων, ωστόσο η σημαντική πλειοψηφία τους υποστήριξε τελικά την απόφαση για την γενναία επιλογή των 50 μονάδων βάσης, με ένα μόνο μέλος να την καταψηφίζει. Την ίδια ώρα, η τεχνολογία έδωσε τη δική της ώθηση, βγάζοντας από το «κάδρο» τις γεωπολιτικές ανησυχίες.

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Delta: «Βουτιά» της μετοχής μετά το guidance - Κάτω από 1 δισ. δολ. τα κέρδη γ' τριμήνου

ΗΠΑ: Σε υψηλό 14 μηνών οι αρχικές αιτήσεις για επίδομα ανεργίας

ΗΠΑ: Απρόσμενη άνοδος για τον πληθωρισμό τον Σεπτέμβριο - Στο 2,4%

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider