Delta: «Βουτιά» της μετοχής μετά το guidance - Κάτω από 1 δισ. δολ. τα κέρδη γ' τριμήνου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Delta: «Βουτιά» της μετοχής μετά το guidance - Κάτω από 1 δισ. δολ. τα κέρδη γ' τριμήνου
Xαμηλότερα των εκτιμήσεων είναι τα έσοδα που αναμένει η Delta Air Lines την Πέμπτη το τέταρτο τρίμηνο,

Xαμηλότερα των εκτιμήσεων είναι τα έσοδα που αναμένει η Delta Air Lines την Πέμπτη το τέταρτο τρίμηνο, με την εταιρεία να αγωνίζεται ακόμα να ξεπεράσει το παγκόσμιο τεχνολογικό black out του καλοκαιριού που οδήγησε σε χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων, ενώ την ίδια στιγμή υπάρχουν ενδείξεις ότι αρχίζει να επιβραδύνεται η ανάπτυξη των αεροπορικών ταξιδιών.

Συγκεκριμένα, ο αερομεταφορέας προβλέπει τα προσαρμοσμένα κέρδη για το τέταρτο τρίμηνο να κυμαίνονται από 1,60 έως 1,85 δολάρια ανά μετοχή, σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις της Wall Street για 1,71 δολάρια, σύμφωνα με την LSEG, και πάνω από τα προσαρμοσμένα 1,28 δολάρια ανά μετοχή που ανέφερε ένα χρόνο νωρίτερα.

Όσο για τα έσοδα το guidance αναφέρει αύξηση κατά 2% έως 4%, αντί εκτιμήσεων για ετήσια αύξηση 4,4%.

Η μετοχή της Delta υποχωρεί πριν το άνοιγμα της Wall Street πάνω από 6%.

Όσο αφορά τα κέρδη του τρίτου τριμήνου, αυτά μειώθηκαν κατά 26%, αφού ανήλθαν στα 971 εκατομμύρια δολάρια, από 1,31 δισ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα. Τα προσαρμοσμένα έσοδα αυξήθηκαν ελαφρώς και έφτασαν τα 14,59 δισ. δολ., αλλά δεν έπιασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έβλεπαν 14.67 δισ. δολ,. Οι δαπάνες για το εργατικό δυναμικό, τα τέλη προσγείωσης και την περιφερειακή θυγατρική Delta Connection αυξήθηκαν πολύ πιο γρήγορα, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η αεροπορική εταιρεία.

Η Delta επανέλαβε ότι η διακοπή του CrowdStrike τον Ιούλιο ανήλθε σε 45 σεντς στα προσαρμοσμένα κέρδη, τα οποία ανήλθαν στα 1,50 δολάρια ανά μετοχή, ελαφρώς κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Η Delta επανέλαβε ότι το black out της CrowdStrike τον Ιούλιο προκάλεσε μία ζημία 45 σεντς στα προσαρμοσμένα κέρδη, προκαλώντας πλήγμα 380 εκατομμυρίων δολαρίων στα έσοδα.

Ο CEO Delta Air Lines, Εντ Μπαστιάν επανέλαβε ότι η εταιρεία θα ζητήσει αποζημίωση από την CrowdStrike και τη Microsoft.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Tesla: Αύξηση 66% στις πωλήσεις στην Κίνα τον Σεπτέμβριο - Ο καλύτερος μήνας του 2024

Deutsche Telekom: Σχεδιάζει επαναγορά μετοχών έως 2 δισ. ευρώ για το 2025

Palantir: Πλησιάζει το ορόσημο των 100 δισ. δολαρίων η κεφαλαιοποίηση

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider