Να φέρει την επανάσταση στην τραπεζική εμπειρία ιδιωτών και επιχειρήσεων, προσφέροντας μια πλήρως ψηφιακή και εύχρηστη πλατφόρμα που εξασφαλίζει προσβασιμότητα, αποτελεσματικότητα, διαφάνεια και οικονομική ενδυνάμωση, στοχεύει η Snappi, η πρώτη ελληνική neobank από την Τράπεζα Πειραιώς και την Natech. H Snappi αναμένεται να ξεκινήσει τις εργασίες της στο δεύτερο τρίμηνο του 2025, και έχοντας ευρωπαϊκή τραπεζική άδεια, σχεδιάζει να επεκταθεί σε μία ακόμη χώρα της ΕΕ το 2026 και σε πάνω από τρεις μέχρι το 2029.
«Όραμά μας είναι να δημιουργήσουμε μια θετική και ξεχωριστή τραπεζική εμπειρία», είπε χθες η CEO της Snappi, Dr. Gabriella Kindert, σε μια πρώτη γνωριμία της ομάδας της νέας ψηφιακής τράπεζας με εκπροσώπους του Τύπου. Όπως είπε, η Snappi έχει θέσει ως στόχο τους 100.000 πελάτες μέχρι το τέλος του 2025 και τους 1.000.000 μέχρι το 2027 (οπότε υπολογίζεται ότι η neobank θα κάνει break even).
Η κα Kindert αναφέρθηκε στις μεγάλες αλλαγές στην τραπεζική εξυπηρέτηση που καθοδηγούνται από τις νέες γενιές πελατών, τις γενιές Υ (γεννημένοι το 1981 - 1996) και Ζ (γεννημένοι το 1997 - 2012), οι οποίες έχουν έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο τρόπο ζωής και διαφορετικές ανάγκες. Π.χ. το 50% των νέων των γενιών αυτών έχουν πολλές πηγές εισοδήματος και όχι κατ΄ ανάγκη σταθερό εισόδημα από μισθό, το 85% πραγματοποιούν online αγορές, το 94% χρησιμοποιούν καθημερινά το internet, το 75% ζουν μέρα με τη μέρα και δεν επενδύουν.
Οι γενιές αυτές της ψηφιακής τεχνολογίας, θέλουν να έχουν την τράπεζα στο κινητό τους και να πραγματοποιούν πληρωμές με ταχύτητα και ευκολία, με χαμηλές και διαφανείς χρεώσεις. Χρειάζονται επίσης εργαλεία και συμβουλές για την βελτιστοποίηση των δαπανών τους και την δημιουργία πλούτου. Εν προκειμένω, η κα Kindert έδωσε μεγάλη έμφαση στην χρηματοοικονομική εκπαίδευση που θα παρέχει στους πελάτες της η Snappi, δημιουργώντας και σχετικό hub μέσα στο γ΄ τρίμηνο του έτους. Και ίσως ακόμη πιο σημαντικό, οι γενιές αυτές θέλουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση, εξατομικευμένη, χωρίς γραφειοκρατία και χωρίς αποκλεισμούς, όπως θα συνέβαινε αν απευθύνονταν στις παραδοσιακές τράπεζες για τις οποίες θεωρούνται non bankable (εξαιτίας του ότι δεν έχουν να παρουσιάσουν σταθερό εισόδημα).
Η κα Kindert επεσήμανε ότι η Snappi, έχοντας ένα μοναδικό μέχρι σήμερα day to day σύστημα αξιολόγησης των δεδομένων συναλλακτικής συμπεριφοράς για τον κάθε πελάτη, θα μπορεί να δίνει δάνεια με εξατομικευμένα όρια χρηματοδότησης και ανάλογη τιμολόγηση, προλαμβάνοντας το ρίσκο του πελάτη, τόσο για την τράπεζα όσο και για τον ίδιο (εάν απορρίπτεται το ύψος του δανείου που ζητά ο πελάτης, θα του προτείνεται μικρότερη χρηματοδότηση την οποία θα μπορεί να εξυπηρετήσει).
Σε επίπεδο δανειακών προϊόντων, η Snappi θα ξεκινήσει με την υπηρεσία BNPL (Buy Now Pay Later) και καταναλωτικά δάνεια, ενώ μέσα στην τριετία θα μπει και στον χώρο των στεγαστικών δανείων, όπου διακρίνει μεγάλες ευκαιρίες στην Ελλάδα, σε συνεργασία με ασφαλιστικές εταιρίες ή συνταξιοδοτικά ταμεία. Στην γκάμα των προϊόντων της Snappi θα υπάρχουν εξαρχής και καταθετικά (λογαριασμοί ταμιευτηρίου και τρεχούμενοι) και επενδυτικά προϊόντα, καθώς και κάρτες πληρωμών σε φυσική και σε άυλη μορφή.