Palantir: Πλησιάζει το ορόσημο των 100 δισ. δολαρίων η κεφαλαιοποίηση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Palantir: Πλησιάζει το ορόσημο των 100 δισ. δολαρίων η κεφαλαιοποίηση
Μετά από μία εκπληκτική χρονιά όπου η μετοχή της έχει σημειώσει εκρηκτικό ράλι, η Palantir Technologies Inc. οδεύει προς ένα σημαντικό ορόσημο, την κεφαλαιοποίηση ύψους 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μετά από μία εκπληκτική χρονιά όπου η μετοχή της έχει σημειώσει εκρηκτικό ράλι, η Palantir Technologies Inc. οδεύει προς ένα σημαντικό ορόσημο, την κεφαλαιοποίηση ύψους 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η εταιρεία έχει πλέον αναπτυχθεί σε μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις λογισμικού στον κόσμο. Η εταιρεία που ειδικεύεται στην ανάλυση, επεξεργασία, αποθήκευση και «εξόρυξη» (data-mining) δεδομένων και συνεργάζεται με κυβερνήσεις και εμπορικές επιχειρήσεις, κατατάσσεται στην όγδοη θέση μεταξύ των εισηγμένων εταιρειών λογισμικού στις ΗΠΑ στη βιομηχανία λογισμικού GICS, σύμφωνα με τα δεδομένα της αγοράς Dow Jones.

Η μετοχή της Palantir έχει αυξηθεί κατά 150% μέχρι στιγμής φέτος, και αυτό βοήθησε την εταιρεία να φτάσει στο κατώφλι της αποτίμησης 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Με τις μετοχές να αυξάνονται περισσότερο από 4% στις συναλλαγές της Τετάρτης, η εταιρεία βρίσκεται σε καλό δρόμο να τερματίσει με κεφαλαιοποίηση κοντά στα 97 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Palantir ξεκίνησε το 2024 με αποτίμηση 37 δισ. δολαρίων.

Η μετοχή της Palantir αποτελεί αντικείμενο συζήτησης, με τις «αρκούδες» να κουνάνε το κεφάλι τους και να θεωρούν την αποτίμηση τηςυπερβολική. Από τους 23 αναλυτές που παρακολουθούνται από το FactSet και καλύπτουν τις μετοχές της Palantir, έξι έχουν σύσταση «buy, εννέα έχουν σύσταση «hold» ενώ οκτώ έχουν σύσταση «sell».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Tesla: Αύξηση 66% στις πωλήσεις στην Κίνα τον Σεπτέμβριο - Ο καλύτερος μήνας του 2024

BMW: Πτώση 13% στις παγκόσμιες πωλήσεις το τρίτο τρίμηνο

Deutsche Telekom: Σχεδιάζει επαναγορά μετοχών έως 2 δισ. ευρώ για το 2025

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider