Deutsche Telekom: Σχεδιάζει επαναγορά μετοχών έως 2 δισ. ευρώ για το 2025

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Deutsche Telekom: Σχεδιάζει επαναγορά μετοχών έως 2 δισ. ευρώ για το 2025
Η Deutsche Telekom AG ανακοίνωσε την Πέμπτη πως σχεδιάζει να προτείνει πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους έως και 2 δισ. ευρώ (2,2 δισ. δολάρια) για το 2025 ενώ επίσης θα αυξήσει το μέρισμά της για το 2024.

Η Deutsche Telekom AG ανακοίνωσε την Πέμπτη πως σχεδιάζει να προτείνει πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους έως και 2 δισ. ευρώ (2,2 δισ. δολάρια) για το 2025 ενώ επίσης θα αυξήσει το μέρισμά της για το 2024.

Συγκεκριμένα, ο μεγαλύτερος τηλεπικοινωνιακός φορέας της Ευρώπης θα προτείνει μέρισμα 90 σεντς ανά μετοχή, από 77 σεντς πέρυσι, με την καταβολή του μερίσματος να υπόκειται στην έγκριση των μετόχων, όπως αναφέρει το Bloomberg.

H μετοχή της Deutsche Telekom σημείωσε άνοδο 0,6% στις συναλλαγές της Τετάρτης, ενώ σήμερα καταγράφει κέρδη 1,2%. Μέχρι στιγμής φέτος έχει ενισχυθεί περίπου 23%.

Η Deutsche Telekom AG ανακοίνωσε επίσης πως θα στηριχθεί στην τεχνητή νοημοσύνη για να γίνει πιο αποτελεσματική τα επόμενα τρία χρόνια. Η εταιρεία υπεραποδίδει έναντι των ευρωπαίων ανταγωνιστών της, ενισχυμένη από την αύξηση των συνδρομητών στην T-Mobile US Inc., όπου η εταιρεία κατέχει το πλειοψηφικό μερίδιο. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει τα επιπλέον μετρητά της για να συνεχίσει να αυξάνει το μερίδιό της στον αμερικανικό τηλεφωνικό φορέα ή να επαναγοράσει μετοχές.

«Τα τελευταία χρόνια, η στρατηγική μας, μας έχει καταστήσει το αδιαμφισβήτητο νούμερο ένα στην Ευρώπη», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Tim Hoettges. «Έχουμε πετύχει ή και ξεπεράσει σχεδόν όλους τους στόχους μας και τώρα αξίζουμε περισσότερο από όλους τους ανταγωνιστές μας στην εγχώρια ήπειρό μας μαζί».

Ο Höttges είπε ότι η εταιρεία σκοπεύει να αναπτύξει περισσότερα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης στις λειτουργίες εξυπηρέτησης πελατών της και να μειώσει τον όγκο κλήσεων με self-service προγράμματα σε μια εφαρμογή ή μια υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων που υποστηρίζεται από AI.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η ετήσια αύξηση των εσόδων από υπηρεσίες αναμένεται να φτάσει περίπου το 4% έως το 2027. Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων, φόρων, αποσβέσεων και μετά τις μισθώσεις αναμένεται να αυξηθούν κατά μέσο όρο από 4% έως 6% ετησίως. Η Deutsche Telekom είχε προβλέψει προσαρμοσμένη ανάπτυξη Ebitdaal περίπου 6% για φέτος.

Η εταιρεία δήλωσε ότι η ετήσια αύξηση των καθαρών εσόδων και των εσόδων από υπηρεσίες αναμένεται να φτάσει περίπου το 4% μέχρι το 2027. Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων και μετά από μισθώσεις πρόκειται να αυξηθούν κατά μέσο όρο 4% έως 6% ετησίως. Η Deutsche Telekom είχε προβλέψει προσαρμοσμένα κέρδη Ebitdaal περίπου 6% για φέτος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Pfizer: Οι πρώην CEO και CFO αποσύρονται από την «εκστρατεία» της Starboard και στηρίζουν Μπουρλά

Tesla: Αύξηση 66% στις πωλήσεις στην Κίνα τον Σεπτέμβριο - Ο καλύτερος μήνας του 2024

«Πράσινο φως» από Κομισιόν για την απόκτηση της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή από τη Masdar

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider