Pfizer: Οι πρώην CEO και CFO αποσύρονται από την «εκστρατεία» της Starboard και στηρίζουν Μπουρλά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Pfizer: Οι πρώην CEO και CFO αποσύρονται από την «εκστρατεία» της Starboard και στηρίζουν Μπουρλά
Την απόσυρσή τους από την εκστρατεία «αλλαγής» που θέλησε να διεξάγει η Starboard Value στην Pfizer ανακοίνωσαν την Τετάρτη ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος Ίαν Ριντ και ο πρώην CFO Φρανκ Ντ' Αμέλιο.

Την απόσυρσή τους από την εκστρατεία «αλλαγής» που θέλησε να διεξάγει η Starboard Value στην Pfizer ανακοίνωσαν την Τετάρτη ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος Ίαν Ριντ και ο πρώην CFO Φρανκ Ντ' Αμέλιο, λίγες μέρες μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης για το ύψος του μεριδίου που κατέχει στον αμερικανικό φαρμακευτικό κολοσσό ο ακτιβιστής επενδυτής.

Πιο αναλυτικά, ο Ριντ και ο Ντ' Αμέλιο δήλωσαν την πλήρη υποστήριξή τους στον νυν Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, σε κοινή ανακοίνωση που έγινε μέσω της επενδυτικής τράπεζας, Guggenheim Securities, επί σειρά ετών συμβούλου της φαρμακευτικής εταιρείας. Σύμφωνα με το CNBC, τα δύο πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της Pfizer είχαν έρθει σε επαφή με αρκετά υψηλά ιστάμενα στελέχη και διευθυντές της φαρμακευτικής, πριν την ανακοίνωσή τους.

«Είμαστε σίγουροι ότι με την πάροδο του χρόνου θα προσφέρουν κέρδη στους μετόχους», δήλωσαν τα δύο πρώην στελέχη για την τρέχουσα διοίκηση της Pfizer. Οι μετοχές της εταιρείας είναι ουσιαστικά αμετάβλητες από την αρχή του έτους, έχοντας υποχωρήσει κατά περίπου 50% από τα ιστορικά υψηλά τους που έπιασαν το 2021 κατά την διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του CNBC, η αλλαγή στάσης των δύο πρώην κορυφαίων στελεχών της Pfizer έρχεται σε μία χρονική στιγμή που το διοικητικό συμβούλιο της φαρμακευτικής προσπαθεί να αντιμετωπίσει το ζήτημα που έχει προκύψει με το μερίδιο ύψους 1 δισ. δολαρίων του ακτιβιστή επενδυτή, λίγες ημέρες πριν την συνάντηση του CEO Άλμπερτ Μπουρλά με τον επικεφαλής της Starboard, Τζεφ Σμιθ.

Παράλληλα, υπογραμμίζεται πως η αποχώρηση διευθυντικών στελεχών από παρόμοιες «εκστρατείες», ενώ αρχικά έχουν δώσει την συγκατάθεσή τους, είναι εξαιρετικά ασυνήθιστο φαινόμενο, με τις επιπτώσεις της αποχώρησής τους στην προσπάθεια αλλαγής κατεύθυνσης της Pfizer να παραμένουν προς το παρόν άγνωστες.

Εκπρόσωπος της Starboard δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα του CNBC για σχολιασμό των εξελίξεων, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η Starboard Value -υπό τον Τζεφ Σμιθ- έχει πραγματοποιήσει και στο παρελθόν αντίστοιχες εκστρατείες, μεταξύ των οποίων στην Autodesk και την Salesforce. Ενώ συνήθως επικεντρώνεται στον τομέα της τεχνολογίας, φέτος απέκτησε επίσης μερίδια στην Starbucks και στη μητρική εταιρεία της Wall Street Journal, News Corp.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ούτε Nike, ούτε Adidas: Οι ελίτ αθλητές που «έσπασαν» το κατεστημένο

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Στην τελική ευθεία η ολοκλήρωση του mega deal με Masdar – Προς αρχές 2025 η Δημόσια Προσφορά

Lamda: «Χτίστηκε» η «Aura Residential» από Σπ. Λάτση – Ελληνικό για την οικιστική επένδυση των 225 εκατ. 

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider