Tesla: Αύξηση 66% στις πωλήσεις στην Κίνα τον Σεπτέμβριο - Ο καλύτερος μήνας του 2024

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Tesla: Αύξηση 66% στις πωλήσεις στην Κίνα τον Σεπτέμβριο - Ο καλύτερος μήνας του 2024
Αύξηση της τάξης του 19,2% σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα σημείωσαν τον Σεπτέμβριο οι πωλήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων Tesla που κατασκευάζονται στην Κίνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της China Passenger Car Association που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη.

Αύξηση της τάξης του 19,2% σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα σημείωσαν τον Σεπτέμβριο οι πωλήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων Tesla που κατασκευάζονται στην Κίνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της China Passenger Car Association που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη.

Η Tesla πούλησε περισσότερα από 72.000 EVs στην αγορά της Κίνας τον Σεπτέμβριο, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 66% από έτος σε έτος, στον καλύτερο μήνα της για το 2024, σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας την Πέμπτη.

Όπως σημειώνει το πρακτορείο Reuters, μετά και τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου, η Tesla κατέγραψε αύξηση 12% στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων που παράχθηκαν στην Κίνα την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, μετά τα δύο πτωτικά τρίμηνα που προηγήθηκαν.

Με την άνοδο τον Σεπτέμβριο, η Tesla σημείωσε αύξηση 12% στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων παραγωγής στην Κίνα την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, την πρώτη τριμηνιαία άνοδο φέτος.

Από την πλευρά της, η ανταγωνίστρια BYD ολοκλήρωσε τις πωλήσεις 417.603 επιβατικών οχημάτων τον Σεπτέμβριο, καταγράφοντας αύξηση 45,56% σε ετήσια βάση, επίσης στον καλύτερο της μήνα για το 2024.

Από αυτά, 33.012 αυτοκίνητα ή το 7,9% των συνολικών πωλήσεων, κατευθύνθηκαν στο εξωτερικό, σύμφωνα με την εταιρεία..

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΕ: Μόνο οι δασμοί στα κινέζικα EV δεν θα σώσουν τις ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες

Tesla: Τέλος το «φθηνό» Cybertruck των 61.000 δολαρίων

Τραμπ: Προσφέρει θέση στον Έλον Μασκ αν εκλεγεί - Η απάντηση του ιδιοκτήτη της Tesla

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider