Προσπάθεια αντίδρασης στο Χρηματιστήριο - Ζητούμενο ο τζίρος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προσπάθεια αντίδρασης στο Χρηματιστήριο - Ζητούμενο ο τζίρος
Νέα εβδομάδα και προσπάθεια για μια νέα αρχή για το Χρηματιστήριο.

Τελ. ενημέρωση 10:55

Νέα εβδομάδα και προσπάθεια για μια νέα αρχή για το Χρηματιστήριο που καλείται να αφήσει πίσω του τη μιζέρια, την εσωστρέφεια και την ταλαιπωρία 8 μηνών και να βγάλει κίνηση.

Και ειδικά από τη στιγμή που το κλίμα στις διεθνείς μεγάλες αγορές είναι άκρως θετικό με τη Wall Street να απογειώνεται ξεπερνώντας και τις 5.800 και βάζοντας στο στόχο τις 6.000 μονάδες πλέον.

Όπως αναφέρει ο Η. Ζαχαράκης της Fast Finance, «αν κάποιος δει όλα τα δεδομένα της αγοράς μπορεί από την μία να φοβίζει ότι αν συμβεί κάτι στο εξωτερικό η αγορά θα πιεστεί αλλά από την άλλη τόσο τα αποτελέσματα όσο και τα placements του τελευταίου διαστήματος δεν δείχνουν ότι το σενάριο αυτό είναι εύκολο να πάρει σάρκα και οστά. Το πιο πιθανό είναι ότι οι αγοραστές εμφανίζονται επιλεκτικά ανά μετοχή χωρίς να τοποθετούνται στο σύνολο της αγοράς επιθετικά. Από την άλλη την περίοδο αυτή έχουμε ουρές από funds που έχουν τοποθετηθεί χαμηλότερα και πουλάνε Ελλάδα αλλά και γενικά αναδυόμενες αγορές μεταφέροντας επενδύσεις προς την Ασία. Παρόλα αυτά η Ελλάδα μπροστά της έχει την είσοδο της και πάλι στις αναπτυγμένες αγορές γεγονός που αν συμβεί αλλά και πριν συμβεί θα δώσει την αφορμή για είσοδο νέων κεφαλαίων στο σύστημα. Για αυτό και τα πακέτα που βγαίνουν προς πώληση είτε στον τραπεζικό είτε σε άλλους κλάδους απορροφούνται άμεσα.

Το πιο πιθανό όλο αυτό το σκηνικό συσσώρευσης των τελευταίων μηνών να είναι περισσότερο τεχνικό παρά ουσιαστικό. Άλλωστε το ράλι που κατέγραψε η αγορά σε κάποιες εταιρίες το προηγούμενο διάστημα χρειάζεται και τον χρόνο του. Να θυμίσουμε ότι η αγορά μας είναι αισθητά ρηχή και αυτό την κάνει εύκολα χειραγωγίσιμη».

Στο τεχνικό σκέλος τώρα το κλείσιμο της Παρασκευής έδωσε το έναυσμα για μία πιθανή αντίδραση και πάλι έχοντας μπροστά μας το 1.440 επίπεδο σαν αντίσταση. Μόνο μία κατοχύρωση σε κλείσιμο του 1405 μπορεί να δώσει συνέχιση της κίνησης. Η προσφορά σε κάποιους τίτλους φαίνεται να μην μπορεί να τους ωθήσει χαμηλότερα και φαίνεται ότι είναι έτοιμες να βγάλουν αντίδραση και πάλι.

Από την πλευρά του ο Π. Στεριώτης, πιστοποιημένος τεχνικός αναλυτής, επισημαίνει πως «η πολύμηνη συσσώρευση του ΓΔ έχει αφήσει ουσιαστικά τους επενδυτές με τα κέρδη του Ιανουαρίου, καθώς έκτοτε το bottom line των διαφοροποιημένων χαρτοφυλακίων πιθανότατα… δεν εντυπωσιάζει. Σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο προβληματιζόμαστε από το ότι οι 8 από τις 9 προηγηθείσες συνεδριάσεις έκλεισαν «στο κόκκινο», με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα χαρτοφυλάκια που κινούνται επί τη βάσει γρηγορότερων αντανακλαστικών και μικρότερης… «υπομονής».

Στο ταμπλό ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,47% στις 1.423,48 μονάδες, με τον τζίρο να ξεπερνά ελαφρώς τα 3,5 εκατ. ευρώ. Ο FTSE 25 σημειώνει άνοδο 0,52% και ο ΔΤΡ 0,40% στις 1.211,62 μονάδες.

Προσπάθεια δυναμικής αντίδρασης για Metlen με άνοδο 1,58%, με την Titan στο 1,22% και την Aegean στο 1,79%. Ήπια ανοδικά ΕΛΠΕ και ΟΠΑΠ, ενώ υψηλότερα κινείται Βιοχάλκο, ΕΛΧΑ και Cenergy. Στα 33 ευρώ πατα η ΕΕΕ, ενώ με ήπιες απώλειες 0,17% καταγράφει η ΔΕΗ και -0,38% η ΜΟΗ.

Στις τράπεζες κέρδη 1,36% καταγράφει η Alpha με την ΕΤΕ στο 0,43% και την Πειραιώς στο 0,54%. Οριακά υψηλότερα η Κύπρου στο 0,23%. Ήπιες απώλειες με χαμηλό τζίρο για την ΕΥΡΩΒ στο -0,30% και τα 1,9835 ευρώ.

Κέρδη για ΕΧΑΕ, Φουρλής, Intracom.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Andrea Orcel: Ποιος είναι ο Ιταλός τραπεζίτης – πρόσωπο των ημερών που «ψηφίζει» Ελλάδα

Αντίστροφη μέτρηση για νέες μειώσεις τιμών στο ράφι

Η Quest απέκτησε το 70% της Μπενρουμπή - Στα 27,2 εκατ. ευρώ το τίμημα - Η συμφωνία για το υπόλοιπο 30%

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider