Ανοδικά οι δείκτες στη Wall Street - Ηγούνται των κερδών οι κατασκευαστές chip

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανοδικά οι δείκτες στη Wall Street - Ηγούνται των κερδών οι κατασκευαστές chip
Σε θετικό έδαφος κινούνται οι δείκτες της Wall Street την Πέμπτη. Κέρδη για τις κατασκευαστικές εταιρείες ημιαγωγών.

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι δείκτες της Wall Street την Πέμπτη, με τις μετοχές των εταιρειών ημιαγωγών (chip) να ηγούνται των κερδών. Oι επενδυτές εξετάζουν τα τελευταία στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ καθώς και τις αιτήσεις για τα επιδόματα ανεργίας, οι οποίες μείωσαν τις επίμονες ανησυχίες για μια πιθανή ύφεση.

Αυτή την ώρα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,38%, στις 43.241 μονάδες και ο ευρύτερος S&P 500 ενισχύεται 0,32%, στις 5.861 μονάδες, έχοντας νωρίτερα αγγίξει ενδοσυνεδριακό ρεκόρ. Ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει 0,49%, στις 18.457 μονάδες.

Στο ταμπλό σήμερα, οι μετοχές των ημιαγωγών σημειώνουν κέρδη, αντιστρέφοντας κάποιες από τις πρόσφατες απώλειές τους μετά την αύξηση των μετοχών της Taiwan Semiconductor κατά 9%. Η Nvidia ανακοίνωσε ισχυρά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου, αυξάνοντας την πρόβλεψη των εσόδων της για τους τελευταίους τρεις μήνες του έτους. Η μετοχή της καταγράφει άνοδο σχεδόν 3% την Πέμπτη.

Η Taiwan Semiconductor Manufacturing ανακοίνωσε εντυπωσιακή αύξηση 54% στα καθαρά κέρδη το τρίτο τρίμηνο την Πέμπτη, λόγω της ισχυρής ζήτησης για τσιπ τεχνητής νοημοσύνης. Η μετοχή του κολοσσού των ημιαγωγών κάνει «άλμα» 11,4%. Η AMD σημειώνει επίσης κέρδη άνω του 2%.

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις του Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ έδειξαν ότι η καταναλωτική δαπάνη ήταν ακόμη ισχυρή, με μηνιαία αύξηση κατά 0,4%, ενώ η εκτίμηση του Dow Jones για τη συναίνεση ήταν 0,3%. Οι πωλήσεις εξαιρουμένων των αυτοκινήτων εκτοξεύθηκαν κατά 0,5%, πολύ υψηλότερα από την πρόβλεψη του 0,1%. Οι αιτήσεις για τα επιδόματα ανεργίας για την εβδομάδα που έληξε στις 12 Οκτωβρίου ήταν επίσης χαμηλότερες από τις αναμενόμενες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Expedia: Σε συζητήσεις με την Uber για το ενδεχόμενο εξαγοράς - «Άλμα» 7% της μετοχής

Δαβέρος (HelleniQ Energy): Οι προκλήσεις μετά την κατάργηση των Τελών Χαρτοσήμου

Αλεξίου: Η επένδυση στις ΗΠΑ αποτελεί τη θεμελίωση ενός νέου κεφαλαίου για την Cenergy

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider