Expedia: Σε συζητήσεις με την Uber για το ενδεχόμενο εξαγοράς - «Άλμα» 7% της μετοχής

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Expedia: Σε συζητήσεις με την Uber για το ενδεχόμενο εξαγοράς - «Άλμα» 7% της μετοχής
To ενδεxόμενο της στρατηγικής εξαγοράς της Expedia εξετάζει η Uber σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, μια κίνηση που θα μπορούσε να γίνει η μεγαλύτερη αγορά της πλατφόρμας «ride-hailing» -μισθωτά οχήματα που η εκάστοτε εταιρεία συνδέει με τους πελάτες μέσω εφαρμογών- μέχρι σήμερα.

To ενδεxόμενο της στρατηγικής εξαγοράς της Expedia εξετάζει η Uber σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, μια κίνηση που θα μπορούσε να γίνει η μεγαλύτερη αγορά της πλατφόρμας «ride-hailing» -μισθωτά οχήματα που η εκάστοτε εταιρεία συνδέει με τους πελάτες μέσω εφαρμογών- μέχρι σήμερα.

Η μετοχή της διαδικτυακής ταξιδιωτικής εταιρείας στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά το κλείσιμο της Wall Street, σημειώνει άλμα σχεδόν 7%.

Σύμφωνα με τους FT, η Uber έχει προσεγγίσει τους συμβούλους της Expedia τους τελευταίους μήνες σχετικά με μια πιθανή προσφορά, αν και το ενδιαφέρον βρίσκεται στα αρχικά στάδια. Επικαλούμενοι τρεις ανώνυμες πηγές που γνωρίζουν το θέμα, οι FT ανέφεραν ότι ένα τρίτο μέρος κατέθεσε πρώτα την ιδέα στην Uber.

«Δεν σχολιάζουμε φήμες ή εικασίες», δήλωσε εκπρόσωπος της Expedia το βράδυ της Τετάρτης.

Η απόκτηση της Expedia θα επεκτείνει σημαντικά την επιχείρηση και την προσέγγιση της Uber με τους χρήστες και θα ενίσχυε τις προσπάθειές της να γίνει μια «σούπερ εφαρμογή» με νέους δρόμους ανάπτυξης.

Η Expedia έχει κεφαλαιοποίηση περίπου 19,68 δισεκατομμυρίων δολαρίων και, εάν πραγματοποιηθεί, η εξαγορά θα ήταν πιθανότατα η μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιήσει η Uber ποτέ.

Το κοινό σημείο που συνδέει και τις δύο εταιρείες είναι πως ο Διευθύνων Σύμβουλος της Uber, Dara Khosrowshahi, υπήρξε Διευθύνων Σύμβουλος της Expedia από το 2005-17 ενώ παραμένει μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

Η μετοχή της Expedia παραμένει σχεδόν σταθερή από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα, αν και έχει αυξηθεί περισσότερο από 50% τους τελευταίους 12 μήνες.

H μετοχή της Uber υποχώρησε 2,9% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, ωστόσο έχουν σημειώσει αύξηση κατά 33% από την αρχή του έτους ενώ διαπραγματεύεται πάνω από 90% υψηλότερα τους τελευταίους 12 μήνες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

TSMC: Εκτίναξη 54% στα καθαρά κέρδη το τρίτο τρίμηνο

Nestle: «Κόβει» τις εκτιμήσεις για τις πωλήσεις του 2024 - Προχωρά σε αναδιάρθρωση

Στα χέρια του δισεκατομμυριούχου Tom Gores το 27% των Los Angeles Chargers

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider