Nestle: «Κόβει» τις εκτιμήσεις για τις πωλήσεις του 2024 - Προχωρά σε αναδιάρθρωση

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Nestle: «Κόβει» τις εκτιμήσεις για τις πωλήσεις του 2024 - Προχωρά σε αναδιάρθρωση
Σε μείωση των προβλέψεών της για τις πωλήσεις και τα κέρδη για το 2024 προέβη η Nestle, καθώς η εταιρεία προσπαθεί να ανακτήσει το μερίδιο αγοράς της μετά την αύξηση των τιμών που απομακρύνουν τους καταναλωτές από τα επώνυμα προϊόντα της.

Σε μείωση των προβλέψεών της για τις πωλήσεις και τα κέρδη για το 2024 προέβη η Nestle, καθώς η εταιρεία προσπαθεί να ανακτήσει το μερίδιο αγοράς της μετά την αύξηση των τιμών που απομακρύνουν τους καταναλωτές από τα επώνυμα προϊόντα της, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η κατασκευάστρια του καφέ Nescafe και της τροφής κατοικίδιων ζώων Purina αναμένει τώρα ότι οι οργανικές πωλήσεις θα αυξηθούν περίπου 2% το 2024, κάτω από την προηγούμενη πρόβλεψη για τουλάχιστον 3%, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Οι πωλήσεις σκαρφάλωσαν 2% τους πρώτους εννέα μήνες του έτους. Η μετοχή της εταιρείας, μετά την ανακοίνωση, βρέθηκε να καταγράφει κέρδη άνω του 2% στο χρηματιστήριο της Ελβετίας.

Η Nestle περιόρισε επίσης τους στόχους της για το σύνολο του έτους για τα κέρδη ανά μετοχή και την κερδοφορία. Το περιθώριο λειτουργικού κέρδους εκτιμάται ότι θα υποχωρήσει στο 17%, ενώ αναμενόταν μια μέτρια βελτίωση σε σχέση με το περσινό 17,3%.

Την Πέμπτη, η εταιρεία ανακοίνωσε μια σειρά οργανωτικών αλλαγών, συμπεριλαμβανομένης μιας μικρότερης εκτελεστικής επιτροπής και λιγότερων γεωγραφικών ζωνών για την ταχύτερη λήψη αποφάσεων.

Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο η Nestle αντικατέστησε ξαφνικά τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Μαρκ Σνάιντερ με τον Λόρεντ Φριξ. Ο Φριξ προσπαθεί πλέον να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών μετά τις πρόσφατες αναταραχές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

TSMC: Εκτίναξη 54% στα καθαρά κέρδη το τρίτο τρίμηνο

ΑΗΒ Group: Επενδύσεις 20 εκατ. ευρώ για το νερό Θεόνη και ισχυρό comeback μετά το πλήγμα του Daniel

Στα χέρια του δισεκατομμυριούχου Tom Gores το 27% των Los Angeles Chargers

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider