ΑΗΒ Group: Επενδύσεις 20 εκατ. ευρώ για το νερό Θεόνη και ισχυρό comeback μετά το πλήγμα του Daniel

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
ΑΗΒ Group: Επενδύσεις 20 εκατ. ευρώ για το νερό Θεόνη και ισχυρό comeback μετά το πλήγμα του Daniel
Πώς προχωρούν τα επενδυτικά σχέδια της εταιρείας που εμφιαλώνει το νερό Θεόνη. Οι νέες γραμμές παραγωγής, το logistics center και τα μερίδια αγοράς. 

Επενδύσεις συνολικού ύψους 20 εκατ. ευρώ «τρέχει» η ΑΗΒ Group, η εταιρεία του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία Δημήτρη Τσέλιου που αναπτύσσει το φυσικό μεταλλικό νερό Θεόνη. Πρόκειται, δε, για επενδύσεις που δρομολογήθηκαν τους τελευταίους μήνες και αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα, παρά το μεγάλο πλήγμα που επέφερε στη λειτουργία της εταιρείας πέρυσι η κακοκαιρία Daniel.

Αναλυτικότερα, επενδύθηκαν 3,7 εκατ. ευρώ για την εγκατάσταση νέων γραμμών παραγωγής γυάλινων και χάρτινων συσκευασιών – γραμμές παραγωγής που ολοκληρώθηκαν τον Απρίλιο και τον Οκτώβριο του 2024 αντίστοιχα, με στόχο να συμβάλλουν καθοριστικά στη στρατηγική της εταιρείας για την προώθηση αειφορίας μέσω της χρήσης βιώσιμων υλικών και καινοτόμων λύσεων συσκευασίας φιλικών προς το περιβάλλον.

Παράλληλα, επενδύθηκαν 5,5 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση της γραμμής παραγωγής PET, με στόχο την υλοποίηση της νέας συσκευασίας με ενσωματωμένο το σύστημα γραφής και ανάγνωσης τυφλών Braille στο καπάκι, προκειμένου να ενισχυθεί η προσβασιμότητα και η ισότητα των ατόμων με οπτική αναπηρία.

Στις αρχές του 2025 σε πλήρη λειτουργία το logistic center

Στο πλαίσιο της στρατηγικής της εταιρείας για την ενίσχυση της παραγωγικής της ικανότητας, έχουν επενδυθεί περίπου 12 εκατ. ευρώ με στόχο την κατασκευή ενός υπερσύγχρονου logistic center στον Δήμο Μουζακίου Καρδίτσας. Η νέα αυτή εγκατάσταση, συνολικής έκτασης 36.000 τ.μ. και καλυπτόμενης επιφάνειας 7.618 τ.μ., θα αποτελέσει κομβικό σημείο για τις ανάγκες αποθήκευσης και διανομής της εταιρείας. Η επένδυση αναμένεται να δημιουργήσει 60 νέες θέσεις εργασίας στην τοπική κοινωνία, ενώ η πρώτη φάση ολοκλήρωσης αναμένεται έως το τέλος του 2024, με πλήρη λειτουργία από τις αρχές του 2025.

Το πλήγμα λόγω Daniel

Όπως δήλωσαν στελέχη της εταιρείας στους δημοσιογράφους, για ένα χρονικό διάστημα πέρυσι το εργοστάσιο της εταιρείας παρέμεινε κλειστό, καθώς επλήγη από την κακοκαιρία Daniel. Από την κακοκαιρία προκλήθηκαν ζημιές σε κτηριακές εγκαταστάσεις, μηχανήματα και αποθέματα, τα οποία μαζί με τα διαφυγόντα κέρδη εκτιμήθηκαν στο ποσό των 2,8 εκατ. ευρώ. Η δε ασφαλιστική αποζημίωση κάλυψε το ποσό των 2,7 εκατ. ευρώ.

«Η πλήρης ανάκαμψη από την κακοκαιρία Daniel μας πήρε σχεδόν έξι μήνες», τόνισαν χαρακτηριστικά τα στελέχη της εταιρείας.

Τρίτο σε μερίδια αγοράς στη λιανική το νερό Θεόνη

Όπως δε αποκάλυψαν, το φυσικό μεταλλικό νερό Θεόνη έρχεται τρίτο στη σειρά σε ό,τι αφορά τα μερίδια αγοράς στο κανάλι της λιανικής – με εξαίρεση τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας – κατέχοντας ένα μερίδιο που αγγίζει το 9-9,5%, ενώ κινείται σε ανοδική τροχιά και στο κανάλι HORECA.

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας έκλεισε το 2023 στα 24 εκατ. ευρώ ενώ για την εφετινή χρονιά ο πήχης έχει ανέβει στα 30-33 εκατ. ευρώ, λόγω εκτιμώμενης αύξησης του όγκου των πωλήσεων. Η εταιρεία καταγράφει ετησίως διψήφια ανάπτυξη της τάξης του 15-20%, ενώ δεν έχει προβεί σε καμία ανατίμηση, παρά τις αυξήσεις στο λειτουργικό κόστος που ξεπερνούν το 16%.

Σύμφωνα μάλιστα με τα στελέχη της ΑΗΒ Group, η ενίσχυση των εξαγωγών είναι η επόμενη μεγάλη πρόκληση για την εταιρεία, ενώ δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για είσοδο σε άλλον κλάδο (πχ χυμών, αναψυκτικών κ.α.) πλην του νερού. Παράλληλα, δε, τα ίδια στελέχη διέψευσαν κατηγορηματικά τα σενάρια περί ενδεχόμενης πώλησης της εταιρείας.

Η νέα συσκευασία με το σύστημα γραφής και ανάγνωσης Τυφλών Braille

«Η νέα συσκευασία με την ενσωμάτωση του συστήματος γραφής και ανάγνωσης Τυφλών Braille στο καπάκι είναι αποτέλεσμα μας ιδέας που συζητήθηκε σε ένα πρωινό briefing το 2022. Η ιδέα ήταν του κ. Τσέλιου και το εγχείρημα ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Πλέον, από τις 17 Σεπτεμβρίου 2024 όλη η παραγωγή PET ενσωματώνει το σύστημα γραφής και ανάγνωσης Τυφλών Braille», εξηγούσε χθες στους δημοσιογράφους ο Chief Operating Officer της εταιρείας, Δημοσθένης Αναστασίου, κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής εκδήλωσης.

Να σημειωθεί εδώ ότι προβλήματα όρασης στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν σήμερα περί τα 200.000 άτομα και σε αυτά περιλαμβάνονται και οι ηλικιωμένοι.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και η Σοφία – Λευκή Χαμονικολάου, Διοικήτρια του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ), ενώ το παρών έδωσε και ο Σάκης Ρουβάς, πρεσβευτής του φυσικού μεταλλικού νερού Θεόνη.

Το νερό Θεόνη αναβλύζει από φυσική πηγή, σε υψόμετρο 1100 μ., στην οροσειρά των Αγράφων του Νομού Καρδίτσας και εμφιαλώνεται σε μια υπερσύγχρονη μονάδα εμφιάλωσης, με έδρα το χωριό Βατσουνιά στο Μουζάκι του νομού Καρδίτσας. Η εταιρεία εισήλθε στην αγορά του εμφιαλωμένου νερού το 2013.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Συνεισφορά 4,8 δισ. ευρώ στο ΑΕΠ της Ελλάδας

Λιμάνια – Μαρίνες: Οικονομικό «κλείσιμο» σε Καβάλα (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ), υπογραφές για Κέρκυρα (Lamda), προσφορές για Λαύριο

ΤΕΕ – «ΤΕΡΝΑ - GLOBILED»: Στις «ράγες» η «έξυπνη» αναβάθμιση 10 μεγάλων σηράγγων του ΟΣΕ

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider