TSMC: Εκτίναξη 54% στα καθαρά κέρδη το τρίτο τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
TSMC: Εκτίναξη 54% στα καθαρά κέρδη το τρίτο τρίμηνο
Εντυπωσιακή αύξηση 54% στα καθαρά κέρδη ανακοίνωσε την Πέμπτη ο κολοσσός των ημιαγωγών, Taiwan Semiconductor Manufacturing, λόγω της ισχυρής ζήτησης για τσιπ τεχνητής νοημοσύνης.

Εντυπωσιακή αύξηση 54% στα καθαρά κέρδη το τρίτο τρίμηνο ανακοίνωσε την Πέμπτη ο κολοσσός των ημιαγωγών, Taiwan Semiconductor Manufacturing, λόγω της ισχυρής ζήτησης για τσιπ τεχνητής νοημοσύνης.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας ήταν 352,3 δισ. δολάρια Ταϊβάν (10,1 δισ. δολάρια) το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, ξεπερνώντας την εκτίμηση της LSEG για 300,2 δισ. δολάρια Ταϊβάν που επικαλείται το Reuters.

Τα καθαρά έσοδα ανήλθαν σε 23,5 δισ. δολάρια το τρίτο τρίμηνο, αυξημένα κατά 36% σε ετήσια βάση, με το μικτό περιθώριο κέρδους της TSMC να αυξάνεται στο 57,8% κατά την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, έναντι 54,3% την ίδια περίοδο πέρυσι.

Η TSMC είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός προηγμένων τσιπ στον κόσμο, που εξυπηρετεί πελάτες όπως η Apple και Nvidia.

Στην τριμηνιαία κλήση κερδών της την Πέμπτη, η TSMC ανακοίνωσε ότι αναμένει κεφαλαιουχικές δαπάνες για φέτος ελαφρώς υψηλότερες από 30 δισεκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με προηγούμενη πρόβλεψη 30 δισ. δολαρίων-32 δισ. δολαρίων, καθώς προσπαθεί να επεκτείνει την παραγωγή.

Ο κατασκευαστής τσιπ ξοδεύει δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή νέων εργοστασίων στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων 65 δισ. δολαρίων σε τρία εργοστάσια στην πολιτεία της Αριζόνα των ΗΠΑ, αν και έχει πει ότι το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής θα παραμείνει στην Ταϊβάν.

Τα κέρδη της TSMC έρχονται την ίδια εβδομάδα με το αδύναμο guidance της ολλανδικής ASML, η οποία προμηθεύει μηχανήματα στην εταιρεία της Ταϊβάν, οδηγώντας σε πτώση τις μετοχές των ημιαγωγών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στα χέρια του δισεκατομμυριούχου Tom Gores το 27% των Los Angeles Chargers

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider