Βαθύ κόκκινο και κύμα πωλήσεων στο Χρηματιστήριο - Sell off σε τράπεζες

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Βαθύ κόκκινο και κύμα πωλήσεων στο Χρηματιστήριο - Sell off σε τράπεζες
Κύμα απαξίωσης χτυπά το Χρηματιστήριο. Βαριές απώλειες στις τράπεζες και σε blue chips του κλάδου ενέργειας και άλλων.

Απαξιωτική η εικόνα της αγοράς που «βυθίστηκε» περαιτέρω σήμερα εγκλωβίζοντας και άλλους επενδυτές που τοποθετήθηκαν βλέποντας την πρώτη ισχνή αντίδραση των προηγούμενων ημερών.

Για πολλοστή φορά η αγορά έκαψε όλα τα κέρδη των προηγούμενων ημέρων και προσγειώθηκε ξανά προς τις 1.416 μονάδες, με νέο κύμα πωλήσεων να χτυπά τις τράπεζες και άλλα blue chips. Χάος και αίσθημα φόβου προκαλείται στους επενδυτές στη ρηχή και ακραία χειραγωγούμενη αγορά στην οποία ο κερδοσκοπισμός κυριαρχεί. Ενδεικτικό πως η μετοχή της Attica Bank παρέμεινε σήμερα σε εξωφρενικά υψηλά επίπεδα, ήτοι στα 6,70 ευρώ με την κεφαλαιοποίησή της να υπερβαίνει τα 3,56 δισ. ευρώ!

Οι όποιες αναλύσεις τεχνικών αναλυτών για ανοδική αντίδραση και στόχους σε νέα υψηλά πάνε στράφι όπως φαίνεται, καθώς οι διαρκείς εγκλωβισμοί και κακά trades βγάζουν διαρκώς πωλήσεις. Το ΧΑ μετά από πολλούς μήνες συσσώρευσης φαίνεται πως ακολουθεί μια πλαγιοπτωτική κίνηση, περνώντας ξανά χαμηλότερα από κρίσιμα επίπεδα, σπάζοντας σειρά στηρίξεων.

Στις τράπεζες έβγαιναν διαρκώς πωλήσεις με την Πειραιώς και τη Eurobank να βυθίζονται κατά σχεδόν 4%. Να σημειωθεί πως σε αναπροσαρμογή των εκτιμήσεών της για τα επίπεδα κερδοφορίας και τις τιμές στόχους των μετοχών των τεσσάρων συστημικών τραπεζών προχώρησε η Goldman Sachs, με φόντο την αναθεωρημένη γραμμή ως προς της χειρισμούς της ΕΚΤ στα επιτόκια.

Οι αναλυτές διατηρώντας τις συστάσεις «buy» για Πειραιώς, Εθνική και Eurobank και «ουδέτερη» για την Alpha Bank προχωρούν σε ελαφριά μείωση των τιμών στόχων, με τα περιθώρια ανόδου από την άλλη να παραμένουν υψηλά. Έτσι, η τιμή στόχος για την Πειραιώς διαμορφώνεται πλέον στα 5,40 από 5,90 ευρώ, για την Εθνική στα 10,60 από 11 ευρώ προηγουμένως, για τη Eurobank στα 2,50 από 2,70 ευρώ (χωρίς να λαμβάνει υπόψη την επίδραση της πρόσφατης ενοποίησης της Ελληνικής) και για την Alpha στα 1,90 από 2 ευρώ. Σε ανάλογες κινήσεις προχώρησαν και οι αναλυτές της Morgan Stanley.

Κόντρα στο σκηνικό βίαιων πωλήσεων του ΧΑ, οι διεθνείς αγορές υποχωρούν σε ήπιο βαθμό και όχι στο βαθμό που διορθώνει η χειραγωγούμενη εγχώρια αγορά.

Στο ταμπλό, ο ΓΔ βυθίστηκε κατά 1,67% στις 1.414,65 μονάδες, με τον τζίρο να εκτοξεύεται, ξεπερνώντας τα 134,9 εκατ. ευρώ. Βουτιά 2,02% για τον FTSE 25 στις 3.432,18 μονάδες, με τον ΔΤΡ στο -2,29% και τις 1.197,92 μονάδες.

Ξεπούλημα στις τράπεζες αλλά και σε ΔΕΗ, ΒΙΟ, Cenergy.

Απώλειες 3,74% για την Πειραιώς στα 3,73 ευρώ με τζίρο 16,06 εκατ. ευρώ, με τη Eurobank στο -2,99% και τα 1,95 ευρώ και την Alpha στο -2,4%. Απωλειες 0,91% για την ΕΤΕ στα 7,376 ευρώ με τζίρο στα 27,22 εκατ. ευρώ.

Sell off σε ΔΕΗ στο -4,09% και τα 11,72 ευρώ, με τη ΒΙΟ στο -3,8% και τα 5,57 ευρώ και τη Cenergy στο -3,15% και τα 8,62 ευρώ. Βαριές απώλειες επίσης για Metlen στο -2% και τα 33,26 ευρώ, με την ΕΕΕ στο -1,6%, τη ΜΠΕΛΑ στο -1,62% και τη ΜΟΗ στο -1,99%.

Τίποτα δεν έμεινε όρθιο στα βαριά χαρτιά, με τον ΟΤΕ να διολισθαίνει κατά 2,12%, τη ΓΕΚ κατά -1,58%, τη Lamda στο -1,51% και την Aegean στο -2%.

Πακέτα ύψους 22,15 εκατ. ευρώ έγιναν στην αγορά. Στη Euroxx άλλαξαν χέρια 500 χιλ. μετοχές στα 3,80 ευρώ, με τη συναλλαγή να διαμορφώνεται στα 1,9 εκατ. ευρώ.

Η συναλλαγή φαίνεται να αποτελεί «ουρά» των προηγούμενων καθώς πωλητής εμφανίζεται ο Αριστοτέλης Νινιός που αποεπενδύει πλήρως από τη χρηματιστηριακή, ενώ αγοραστής είναι ο Γιώργος Πολίτης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider