Στο «πράσινο» οι ευρωαγορές - Κέρδη για Renault και Barclays

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Στο «πράσινο» οι ευρωαγορές - Κέρδη για Renault και Barclays
Οριακά υψηλότερα έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τους επενδυτές να αναλύουν άλλο ένα πακέτο εταιρικών αποτελεσμάτων.

Οριακά υψηλότερα έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αφού έχασαν τα κέρδη που κατέγραφαν νωρίτερα στην συνεδρίαση της Πέμπτης, καθώς οι επενδυτές ανέλυσαν άλλο ένα πακέτο εταιρικών αποτελεσμάτων.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε 0,06% υψηλότερα, με την πλειονότητα των μεγάλων χρηματιστηρίων να διαπραγματεύονται σε θετικό έδαφος ενώ οι κλάδοι κινήθηκαν σε μεικτά επίπεδα. Οι μετοχές ταξιδιών και αναψυχής σημείωσαν άνοδο 3,1% ενώ εκείνες των εταιρειών με χημικά υποχώρησαν 0,65%.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX σημείωσε κέρδη 0,39% στις 19.453 μονάδες, ενώ στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο FTSE 100 κινήθηκε στο +0,13% στις 8.269 μονάδες. Ο γαλλικός CAC 40 ενισχύθηκε 0,08% στις 7.503 μονάδες. Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο έκλεισε flat 0,46% στις 34.698 μονάδες και ο ισπανικός IBEX 35 υποχώρησε κατά 0,15% στις 11.847 μονάδες.

Οι μετοχές της Renault σημείωσαν άλμα άνω του 7% νωρίτερα σήμερα, αφού η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία ανέφερε μια απροσδόκητη άνοδο στα έσοδα του τρίτου τριμήνου εν μέσω της έντονης ζήτησης για τα ακριβότερα μοντέλα της. Η μετοχή έκλεισε τελικά με άνοδο 4,7%.

Στα επιχειρηματικά νέα, η Barclays κατέγραψε κέρδη ύψους 1,6 δισ. στερλινών (2 δισ. δολάρια) για το τρίτο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 1,17 δισ. στερλίνες. Τα καθαρά κέρδη της βρετανικής τράπεζας ήταν 23% υψηλότερα σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2023. Η μετοχή της κινήθηκε ενδοσυνεδριακά άνω του από 5%, πριν κλείσει στο 4,2%.

Οι πωλήσεις της Hermes αυξήθηκαν του τρίτου τριμήνου αυξήθηκαν κατά 11,3% σε σταθερή συναλλαγματική ισοτιμία, χάρη στην ανθεκτική ζήτηση για τις ακριβές τσάντες της, αποτελώντας την εξαίρεση στην ευρύτερη ύφεση της αγοράς πολυτελών προϊόντων. Η μετοχή της ενισχύθηκε 2,3% την Πέμπτη.

Η μετοχή της Unilever κατέγραψε άνοδο σχεδόν 3%, μετά την ανακοίνωση για τα έσοδα της εταιρείας, τα οποία αυξήθηκαν 4,5% το τρίτο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για 4,3%.

Στο μέτωπο των «μάκρο», η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη κατέγραψε και πάλι συρρίκνωση αυτό τον μήνα καθώς μειώθηκε η ζήτηση από την εγχώρια αγορά και το εξωτερικό, παρά το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις μετά βίας αύξησαν τις τιμές τους, σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας της εταιρείας S&P Global.

Ο προκαταρκτικός σύνθετος δείκτης υπευθύνων προμηθειών HCOB (PMI), που καταρτίζεται από την S&P Global και θεωρείται καλός δείκτης για την πορεία των επιχειρήσεων του μεταποιητικού τομέα και του τομέα παροχής υπηρεσιών, αυξήθηκε οριακά στις 49,7 μονάδες αυτό τον μήνα από τις 49,6 τον Σεπτέμβριο. Ο δείκτης παρέμεινε χαμηλότερα από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση για δεύτερο συνεχή μήνα. Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν να διαμορφωθεί στις 49,8 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider