Wall Street: Ρεκόρ για τον Nasdaq με ώθηση από τις τεχνολογικές εταιρείες

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Wall Street: Ρεκόρ για τον Nasdaq με ώθηση από τις τεχνολογικές εταιρείες
Η αγορά προέρχεται από μία μεικτή ημέρα, όπου ο S&P ολοκλήρωσε σε θετικό πρόσημο για πρώτη φορά στην εβδομάδα.

Τελευταία ενημέρωση 21:15

Νέο ρεκόρ κατέγραψε ο Nasdaq ενώ οι υπόλοιποι δύο δείκτες σημειώνουν απώλειες την Παρασκευή στη Wall Street, σε μία εβδομάδα με αρκετές διακυμάνσεις που ακολούθησε τα αλλεπάλληλα ρεκόρ του Dow και του S&P 500.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,69% στις 42.080 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 κινείται με πτώση 0,08% στις 5.843 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq βρίσκεται με +0,53% στις 18.514 ενώ νωρίτερα άγγιξε τις 18.645 μονάδες σε νέο ιστορικό υψηλό.

Οι μετοχές των κολοσσών της τεχνολογίας έδωσαν ώθηση στην αγορά εν όψει των αποτελεσμάτων τους, με την Nvidia να σημειώνει ράλι 2%. Επιπλέον, οι: Meta, Amazon, Microsoft και Netflix ενισχύθηκαν πάνω από 1%.

«Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων υποχώρησαν από το υψηλό 4,25% της Τετάρτης και έδωσαν ανοδική δυναμική στον S&P 500 και τον Nasdaq» σύμφωνα με την Megan Horneman, επικεφαλής επενδύσεων της Verdence.

Η αγορά προέρχεται από μία μεικτή ημέρα, όπου ο S&P ολοκλήρωσε σε θετικό πρόσημο για πρώτη φορά στην εβδομάδα. Ο Nasdaq ελέω Tesla, σημείωσε άνοδο 0,75% στις 18.413 μονάδες. Ο Dow συμπλήρωσε τέσσερις αρνητικές συνεδριάσεις, η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό από τον Ιούλιο.

Η μετοχή της Tesla την Πέμπτη, έκανε άλμα 21,92% μετά τα αποτελέσματα γ' τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών καθώς πέτυχε τα μεγαλύτερα κέρδη της από το καλοκαίρι του 2023. Συγκεκριμένα, ανέφερε προσαρμοσμένα κέρδη 0,72 δολαρίων/μετοχή, ενώ αναλυτές σε έρευνα της LSEG ανέμεναν κέρδη 0,58 δολαρίων/μετοχή. Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν σε περίπου 2,17 δισ. δολάρια ή 62 σεντς/μετοχή, από 1,85 δισ. δολάρια ή 53 σεντς/μετοχή, ένα χρόνο πριν. Τα έσοδα της εταιρείας του Έλον Μασκ διαμορφώθηκαν στα 25,18 δισ. δολάρια για το γ' τρίμηνο, αυξημένα κατά 8% σε ετήσια βάση.

Το ράλι της Tesla, πρόσθεσε 33,5 δισ. δολάρια στο net worth του Έλον Μασκ, με αποτέλεσμα ο (ήδη) πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο να διευρύνει το προβάδισμά του έναντι των «ανταγωνιστών» του. Το ημερήσιο άλμα στην περιουσία του 53χρονου ήταν το τρίτο μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί ποτέ και έφερε την περιουσία του στα 270,3 δισεκατομμύρια δολάρια, διατηρώντας προβάδισμα 61 δισ. δολαρίων από τον δεύτερο Τζεφ Μπέζος. Η Tesla στοιχηματίζει στα αυτόνομα οχήματα ως βασικό τομέα ανάπτυξης.

Μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, οι παραγγελίες στα αμερικανικά εργοστάσια ήταν μειωμένες περίπου 1% τον Σεπτέμβριο, κυρίως λόγω της υποχώρησης των παραγγελιών για αεροσκάφη της Boeing, χωρίς να εμφανίζουν σημάδια ανάκαμψης της μεταποίησης.

Οι παραγγελίες για διαρκή αγαθά μειώθηκαν 0,8% για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, ωστόσο τα στοιχεία ήταν λίγο καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για πτώση 1%. Ωστόσο, εάν εξαιρέσουμε τις παραγγελίες αυτοκινήτων και αεροσκαφών, οι νέες παραγγελίες αυξήθηκαν 0,4%.

Σε μία ακόμη θετική ένδειξη, μία άλλη παράμετρος που αντικατοπτρίζει τις επενδυτικές δαπάνες αυξήθηκε κατά 0,5%. Αυτές οι δομικές παραγγελίες θεωρούνται από τους επενδυτές ως ένα μήνυμα για τις προοπτικές των επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έλον Μασκ: Σε τροχιά να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος έως το 2027

Tesla: Πάνω από τις εκτιμήσεις τα κέρδη στο τρίμηνο - Ράλι 9% για τη μετοχή

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider