Ανοδικές τάσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοδικές τάσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Με κέρδη άνοιξε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, ωστόσο χρηματιστηριακοί παράγοντες προϊδεάζουν για μια συνεδρίαση υψηλής μεταβλητότητας και αυξημένου τζίρου.

Μπορεί στις διεθνείς αγορές τα βλέμματα να είναι στραμμένα στις σημερινές αποφάσεις της Fed, η οποία αναμένεται να αυξήσει τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια του δολαρίου οδηγώντας σε πιέσεις τους μετοχικούς τίτλους, ωστόσο στο ελληνικό χρηματιστήριο η επενδυτική ψυχολογία επηρεάζεται αμιγώς από την αναδιάταξη της στάθμισης των μετοχών.

Είναι εμφανές πως οι βραχυπρόθεσμοι επενδυτές βγαίνουν επιλεκτικά από μη τραπεζικές μετοχές και επενδύουν στους τραπεζικούς τίτλους από τους οποίους εκτιμούν πως θα έχουν σημαντικές αποδόσεις σε βάθος τριμήνου- εξαμήνου.

Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών άνοιξε με κέρδη 1,13%. Η μετοχής της Eurobank ενισχύεται κατά 3,03%, ο τίτλος της Πειραιώς κατά 2,49%, η μετοχής της Εθνικής κατά 1,40% και η Alpha Bank κερδίζει 0,85%.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών σημειώνει άνοδο 1,30% στις 590,77 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 4 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές που διακινούνται 149 σημειώνουν άνοδο , 11 πτώση και 8 είναι αμετάβλητες.

Σημαντικά κέρδη καταγράφει η ΔΕΗ ο τίτλος της οποίας ενισχύεται κατά 4,29% στα 3,8900 ευρώ, ενώ κέρδη 2,99% στα 3,7900 ευρώ σημειώνει και η μετοχή των ΕΛΠΕ στον απόηχο δημοσιευμάτων για περαιτέρω σύμπραξη των δύο επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider