Διορθώνει το Χρηματιστήριο μετά την ανάκαμψη στην Κίνα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διορθώνει το Χρηματιστήριο μετά την ανάκαμψη στην Κίνα

Η εξομάλυνση των συνθηκών σε Ασία και Ευρώπη επιδρά θετικά και στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Παρασκευή, οδηγώντας σε άνοδο τον βασικό χρηματιστηριακό δείκτη.

Η χθεσινή απόφαση του Πεκίνου να προχωρήσει από σήμερα στην αναστολή του μηχανισμού διακοπής συνεδριάσεων, έδωσε ώθηση στις ξένες αγορές, σταθεροποίησε την ισοτιμία του γουάν με ευρώ και δολάριο και οδήγησε υψηλότερα την μέση τιμή του πετρελαίου.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές υποστήριζαν πριν την έναρξη των συναλλαγών πως ο κλάδος που θα δώσει την τάση είναι ο τραπεζικός, δεδομένου ότι τα μη τραπεζικά χαρτιά έχουν πλέον πολύ χαμηλότερη βαρύτητα στη στάθμιση του FT 25. Όπως σημείωναν, η κεφαλαιοποίηση της αγοράς υποχώρησε κατά 2,76 δισ. ευρώ στις τρεις προηγούμενες συνεδριάσεις, κάτι που κυρίως αποδίδεται στην πτώση των τραπεζικών τίτλων και πως από αυτούς θα προέλθει η αντίδραση.

Στο άνοιγμα της συνεδρίασης ο δείκτης των Τραπεζών σημειώνει άνοδο 1,92%. Η Alpha Bank σημειώνει άνοδο 2,86% στα 2,16 ευρώ, η Eurobank (+1,91% στα 0,958 ευρώ), η Πειραιώς (+1,53% στα 0,266 ευρώ) και η Εθνική (+0,34% στα 0,296 ευρώ).

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 596,22 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,93%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 10,95 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 31 μετοχές, 10 πτωτικά και 10 παραμένουν σταθερές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,89%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 1,02%. Τη μεγαλύτερη πτώση, κόντα στο ρεύμα, σημειώνουν οι μετοχές: Inform Λύκος -8,70%, Σωληνουργεία Κορίνθου -9,07%, Ευρωπαϊκή Πίστη -6,34% και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ -2,68%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider