«Ψήφο»στον Κυριάκο και από το Χρηματιστήριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Ψήφο»στον Κυριάκο και από το Χρηματιστήριο

Ο κινεζικός ιός και η κατατονία που προκαλεί η συνεχιζόμενη πτώση των ασιατικών μετοχών στις διεθνείς αγορές δεν επηρεάζει στο άνοιγμα των συναλλαγών της Δευτέρας το Χρηματιστήριο Αθηνών το οποίο κινείται με θετικό πρόσημο.

Η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην θέση του προέδρου της ΝΔ και η προβολή που έτυχε στο εξωτερικό αποτιμώνται θετικά από τους επενδυτές που βλέπουν πως σε περίπτωση κυβερνητικής αλλαγή η μεταρρυθμιστική πνοή στην Ελλάδα δεν θα απολεσθεί.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών άνοιξε στις 587,83 μονάδες με άνοδο 0,32%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στο 1 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 17 μετοχές, πτωτικά 11 και 10 είναι αμετάβλητες.

Η σημερινή συνεδρίαση είναι κρίσιμη από τεχνικής άποψης. Σύμφωνα με τον Μάνο Χατζηδάκη υπεύθυνο του Τμήματος Ανάλυσης της Beta Χρηματιστηριακή τεχνικά αν ο Γενικός Δείκτης κλείσει σήμερα χαμηλότερα από τις 585 μονάδες, τότε οδεύει προς την περιοχή των περυσινών χαμηλών (557 μονάδες), με ενδιάμεσο σταθμό την στήριξη των 573 μονάδων. Εάν αυτή χαθεί θα μπει τέλος στην «αναμονή ανόδου» στην οποία βρίσκεται ο Γενικός Δείκτης από τις 16 Δεκεμβρίου 2015.

Στήριγμα στην αγορά προσφέρει ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών που κερδίζει 1,15%. Τα μεγαλύτερα κέρδη σημειώνουν η Εθνική Τράπεζα που καταγράφει άνοδο 1,41% στα 0,2880 ευρώ και ακολουθούν η Τράπεζα Πειραιώς που καταγράφει άνοδο 1,18% στα 0,2570 ευρώ, η Eurobank που με άνοδο 1,16% στα 0,9580 ευρώ και η Alpha Βank με άνοδο 0,48% στα 2,090 ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider