«Δειλή» άνοδος στο Χρηματιστήριο την Τρίτη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Δειλή» άνοδος στο Χρηματιστήριο την Τρίτη

Με θετικό πρόσημο άνοιξε την Τρίτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, με την εγχώρια αγορά να προσπαθεί να ακολουθήσει την άνοδο των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Χρηματιστηριακοί παράγοντες αποδίδουν την ισχνή ανοδική κίνηση σε τεχνική αντίδραση της αγοράς μετά τις αθροιστικές απώλειες 7% των προηγούμενων πέντε συνεδριάσεων.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 583,36 μονάδες και σημειώνει κέρδη 0,30%. Η αξία των συναλλαγών αγγίζει το 1 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές που διαπραγματεύονται 17 σημειώνουν άνοδο,8 πτώση και 12 είναι αμετάβλητες.

Σύμφωνα με το Νίκο Χρυσοχοΐδη Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ν. Χρυσοχοΐδης ΑΕΠΕΥ η σημερινή «δειλή» ανοδική κίνηση έχει τεχνικά χαρακτηριστικά και επιβεβαιώνει πως οι 580 μονάδες είναι σημείο στήριξης. Κατά τον ίδιο σε γενικές γραμμές οι επενδυτές είναι μάλλον επιφυλακτικοί, παρακολουθώντας τις εξελίξεις στο εσωτερικό και κυρίως στο εξωτερικό. «Για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για την βραχυχρόνια κίνηση του γενικού δείκτη θα απαιτηθεί αύξηση του όγκου των συναλλαγών», αναφέρει στο insider.gr.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,42%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,14%.Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τροφίμων (+1,64%) και του Εμπορίου (+0,77%).

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Αλουμύλ +3,33%, Ευρωσύμβουλοι+2,96%, MIG +2,67% και ΔΕΗ +2,14%.Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Σωληνουργεία Κορίνθου -5,05%, Creta Farm -3,65% και Πετρόπουλος -1,38%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider