Απότομη προσγείωση την Τετάρτη στο Χρηματιστήριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απότομη προσγείωση την Τετάρτη στο Χρηματιστήριο

Με πτώση άνω του 5% άνοιξε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Τετάρτη επιβεβαιώνοντας όσους προειδοποιούσαν χθες πως η άνοδος της αγοράς ήταν πρόσκαιρη και είχε τεχνικά χαρακτηριστικά.

Το αρνητικό κλίμα στις αγορές Ασίας και Ευρώπης επιβαρύνει την επενδυτική ψυχολογία, με τις δεικτοβαρείς μετοχές και ειδικά τους τραπεζικούς τίτλους να είναι στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων.

Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών υποχωρεί κατά 9,80%. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνει η Eurobank με πτώση 12,07% στα 0,7430 ευρώ και ακολουθεί η Πειραιώς με πτώση 11,40% στα 0,1710 ευρώ, η Εθνική με απώλειες 7,60% στα 0,2310 ευρώ και η Alpha Bank με πτώση 9,47%, στα 1,7200 ευρώ.

Στο επίκεντρο των πωλήσεων είναι και μετοχές που χθες «κάλπασαν». Πρόκειται για τον ΟΠΑΠ που σήμερα χάνει 5,81%, ο Τιτάν που υποχωρεί κατά 4,63% και η ΔΕΗ που χάνει 6,12%.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές κάνουν λόγω για «αναμενόμενη εξέλιξη» και αποσαφηνίζουν πως τόσο η πρώτη αξιολόγηση από τους θεσμούς όσο και οι πολιτικές εξελίξεις που σχετίζονται με το ασφαλιστικό πυροδοτούν την ανασφάλεια. Οι περισσότεροι μάλιστα εκτιμούν πως η τριήμερη παρουσία του πρωθυπουργού στο Νταβός δεν θα προσφέρει κάτι ουσιαστικό και πως υπάρχει πάντα ο κίνδυνος «στραβοπατήματος», ειδικά όταν το ακροατήριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ είναι fund managers.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών σημειώνει πτώση 5,03% στις 530,18 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 6 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές που διακινούνται 9 σημειώνουν άνοδο , 37 καταγράφουν πτώση και 34 είναι σταθερές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider