Σταθεροποιητικά κινείται το Χρηματιστήριο την Πέμπτη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταθεροποιητικά κινείται το Χρηματιστήριο την Πέμπτη

Σταθεροποιητικά άνοιξε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αθηνών με τους επενδυτές να εμφανίζονται επιφυλακτικοί και να έχουν στραμμένη την προσοχή τους τόσο στις ευρωπαϊκές αγορές, όσο και στο Νταβός της Ελβετίας. Η σημερινή συνεδρίαση χαρακτηρίζεται από τις μεγάλες διακυμάνσεις, αλλά και από την υπερ- απόδοση της μετοχής του ΟΛΠ που μετά τη συμφωνία εξαγοράς του 67% του ΤΑΙΠΕΔ από την Cosco σημειώνει κέρδη 8,49%.

Το κλίμα επιβαρύνουν σε σημαντικό βαθμό οι συνεχιζόμενες- αλλά ηπιότερες- ρευστοποιήσεις στους τραπεζικούς τίτλους. Η μετοχή της Πειραιώς χάνει 2,52% και είναι πλέον στα 0,1550 ευρώ, ο τίτλος της Alpha σημειώνει πτώση 1,17% στα 1,6900 ευρώ, η μετοχή της Εθνικής χάνει 0,86% και κινείται στα 0,2300 ευρώ, ενώ η μετοχή της Eurobank σημειώνει πτώση 0,56% στα 0,7160 ευρώ.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 525,47 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,18%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 8,90 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 28 μετοχές, 14 πτωτικά και 10 παραμένουν σταθερές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,29%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 1,10%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Δρομέας+29,29%, Κλουκίνας-Λάππας+8,79%, ΟΛΠ+7,72% και Profile +6,03%.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές θεωρούν πως δύσκολα η αγορά θα αποφύγει να προσεγγίσει τα ιστορικά χαμηλά των 470 μονάδων δεδομένου του ασταθούς διεθνώς κλίματος και της συστηματικής αποεπένδυσης των ξένων χαρτοφυλακίων από τις ελληνικές μετοχές και ειδικά τους τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Οι ίδιοι υποστηρίζουν πως το πρώτο εξάμηνο του 2016 θα χαρακτηρισθεί από την έντονη αβεβαιότητα τόσο λόγω εξωγενών όσο και εγχώριων παραγόντων (βλέπε ασφαλιστικό και αξιολόγηση) και πως στην καλύτερη περίπτωση το ΧΑΑ θα δίνει τεχνικές αντιδράσεις όταν η κίνηση των ευρωπαϊκών αγορών το επιτρέπει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider