«Ασιατική γρίπη» στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Ασιατική γρίπη» στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Tο «κοκτέιλ» κινεζικής κρίσης και φθηνού πετρελαίου πυροδοτεί για ακόμη μια συνεδρίαση πωλήσεις στις διεθνείς αγορές, επηρεάζοντας στο άνοιγμα των συναλλαγών της Τρίτης και το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Με απώλειες ξεκίνησαν οι συναλλαγές σήμερα στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά την πτώση κατά 6,5% του Χρηματιστηρίου της Σαγκάης καθώς οι νέες ενέσεις ρευστότητας από την κεντρική τράπεζα της Κίνας δεν κατάφεραν να κατευνάσουν τις έντονες ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία.

Με μεγάλη πτώση 2,35% έκλεισε σήμερα το χρηματιστήριο του Τόκιο, μετά την υποχώρηση αργά χθες βράδυ της Wall Street στον απόηχο της νέας πτώσης στις τιμές του πετρελαίου, ενώ και το χρηματιστήριο της Μόσχας κατέγραψε σήμερα πτώση πάνω από 3% στον απόηχο της νέας πτώσης των τιμών του πετρελαίου.

Αρνητικός πρωταγωνιστής της συνεδρίασης είναι ο τραπεζικός κλάδος που σημειώνει πτώση 2,66%. Με μεγάλες απώλειες άνοιξαν οι μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς (-3,68%) και της Eurobank (-3,88%), ενώ η Alpha Bank σημειώνει πτώση 2,78%. Αμετάβλητος είναι ο τίτλος της Εθνικής.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών άνοιξε με πτώση 1,32% στις 527,66 μονάδες. Ο τζίρος των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 4 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές που διακινούνται οι 24 σημειώνουν άνοδο, 13 απώλειες και 8 παρέμειναν αμετάβλητες.

Σύμφωνα με χρηματιστηριακούς αναλυτές η επομένη τεχνική στήριξη είναι στις 503 μονάδες και η μεθεπόμενη στις 471 μονάδες, ήτοι στα ιστορικά χαμηλά της ελληνικής αγοράς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider